Anakart 12 volt ATX sorunu

O zaman ana kart sorunlu görünüyor. PC-Analyzer diye arıza tespit kartlarından takıp arızayı tespit etmek mümkün. Fakat sonuçta tamire ihtiyacı var. Bios'da grafik önceliğinde mi sorun var acaba? Bios'u sıfırlamak gerekebilir. Bunun için bios pilinin yakınında bir jumper ya da reset için uçlar olabilir. En kötü pili çıkartıp bir süre bekletin. Ya da köprü çiplerinde sorun olabilir.
Anakartta onboard ekran kartı yok.
 
Bilgisayarınızın kasasının içindeki herhangi bir parçası aşırı derecede ısınıyor mu?

Bilgisayarınızın kasasının içindeki soğutma sistemi iyi soğutma gerçekleştiriyor mu?

Bilgisayarınızın içinde aşırı derecede toz var mı?

Bilgisayarın kasasının metal kısmı ile anakart arasında temas var mı?

Bu sorularda yanıtınız olumsuz değilse, bilgisayarınızın kasasında sadece güç kaynağı, ankart, işlemci, RAM'ler ve ekran kartı ile deneyiniz. Sabit disk, DVD-RW gibi donanımların güç ve veri bağlantılarını sökünüz. Yine çalışmıyora, RAM'leri teker teker deneyiniz.
 
Bu arada tüm harddisk, cd sürücü ne varsa sökmek gerekiyor. Bu aygıtlardaki bir sorun da bilgissysrı başlatmayacaktır. Sorunun devamında bellekleri de söküp çalışan bir bellekle ana kart test edilmelidir. Bütün bunlsrdan sonra arıza anakartta denebilir.
 
Bu arada tüm harddisk, cd sürücü ne varsa sökmek gerekiyor. Bu aygıtlardaki bir sorun da bilgissysrı başlatmayacaktır. Sorunun devamında bellekleri de söküp çalışan bir bellekle ana kart test edilmelidir. Bütün bunlsrdan sonra arıza anakartta denebilir.
Her şeyi söktüm sadece işlemci ve fan bağlı. Bilgisayar açılıyor ama CPU power bağlı iken PCI express slota 3.3 volt gelmiyor. CPU power sökünce PCI slota 3.3 volt geliyor. Sorun anakartta ama nerede...
 
CPU power dediğiniz cpu fanı mı? Fansız bir kaç dakika çalışabilir nasılsa. O halde ekran kartını deneyin. Belki arıza fandadır?
 
Anakart arızasını tespit edemedim ama işlemcinin de arızalı olduğunu gördüm. Sağlam bir anakarta taktığım işlemci görüntü kartını çalıştırmadı... Yani grafik kartınızdan görüntü gelmiyorsa muhtemel bir arızada işlemci olabilir. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
 
Merhabalar aynı sorunla bende karşılaştım fakat benim durumum şöyle üstteki güç girişine bağladıktan sonra pc hiçbir şekilde açılmıyor fakat sağdaki büyük olan girişe bağladığımda sorunsuz açılıyor bu seferde görüntü vermiyor ve power tuşuna uzun basınca kapanmıyor reset tuşu çalışmıyor sadece ışıkları yanıyor o kadar anakartım asus x570-prime acaba sorun neyden kaynaklanıyor anakart tamircisine göndermem gerekiyormu
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,956
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst