Anahtardan Anahtara Geçiş

Katılım
12 Kas 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhaba,
Aydınlatma projesi çiziyorum evde yapılmış projeleri inceleyerek. Yönetmelikte '' Anahtarların bir ucuna birden fazla iletken bağlanmaz. Yani anahtar dağıtım kutusu olarak kullanılmaz. '' diyor. Ama bazı projelerde anahtardan anahtara bağlantı var yani dağıtım kutusu gibi. Çoğu projede bu şekilde çizilmiş yalnız bir tanesinde her anahtardan anahtara geçişte buat koymuş. Hangisi doğrudur ? Bir anahtardan diğer bir lambanın anahtarına direk bağlantı yapılmasında sakınca var mıdır ? Yoksa buat koymalı mıyız ?Teşekkür ederim.

Resimlerden sonuncusu buatlı olanı.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    31.7 KB · Görüntüleme: 31
  • Adsız2.jpg
    Adsız2.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 28
  • Adsız3.jpg
    Adsız3.jpg
    59.5 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Cevap verdiğiniz için teşekkürler ama çoğu projede de buat koymamış. Her anahtarda buat konulursa fazla mı olur diye düşündüm. Tesisatta nasıl oluyor acaba ?
 
Son düzenleme:
arkadaşlar proje çizen varsa yazsın lütfen neden böyle bir kural olmasına rağmen bu şekilde çiziliyor. tedaştan nasıl geçiyor
 
Selam..
Her iki türlü de proje doğrudur.
Uygulama kısmında genelde anahtardan anahtara geçmek gibi bir durum söz konusu. Yeni projelerde, derin kasaların içerisinde bağlantı yapılarak uygulanıyor.
Uygulama şekli; anahtar kasası içinde (derin kasa) wago klemens ile bağlantı yapıp, kasa içinde bulunduğu anahtar ve diğer oda anahtarına gitmek gibi. Böylelikle aynı anahtar üzerinde birden fazla uç bulunmayıp yönetmeliğe de uyulmuş oluyor. Bu durum prizler içinde geçerli.
İyi çalışmalar..
 
bir sürü buat kullanmadığımız projeler var hem buat hem kasa olarak kullanıyoruz yalnız kullandığımız kasalar normal kasalara göre biraz daha derin oluyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst