ANA TOPRAKLAMA İLETKEN KESİTİ SEÇİMİ HESABI

butcher

Üye
Katılım
20 Ara 2011
Mesajlar
89
Puanları
1
selamlar herkese topraklama yaparken yapı etrafında döndüğümüz 70 , 95, 120 mm2 bakır iletken kesitini neye göre yapdığımızı sorup araştırıyordum fakat gördüm ki ezbere bir mantık ile yapılıyor 2 tecrübeli meslektaşıma sordum tatminkar cevap veremediler. en sonunda ofisimizdeki en kıdemli elek müh. cevabını verdi ben öğrendim benim gibi merak edenler varsa diye paylaşayım dedim.

burda Ik fault akımını nerden bilicez derseniz my ecodial diye bir kısa devre hesabı yapan program sadece bunu değil kablo hesabından tutunda gerilim düşümüne kadar yapıyor bu program ilgili yapı için yaptığınız tekhat şemasında bu hata akımını veriyor.

Kolay gelsin
 

Ekli dosyalar

  • ANA TOPRAKLAMA KESİT HESABI.pdf
    65 KB · Görüntüleme: 189
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bahsettiğim programdan da alıntılar paylaşıyorum buradan programın neleri sağladığınıda görebilirsiniz.


TEKHAT.JPGHESAP ÇIKTILARI.jpg
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,278
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst