ANA PANOLAR İLE ALAKALI ?

Katılım
8 Nis 2015
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
31
merhaba. Anapanolarda kablo bağlantısı nasıl? yani kaç kablo çıkıyor toprak kablosu mu notr kablosu vs vs bu konuda yeniyim oyüzden bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim. Sanırım bu ana panolar kat panolarını besliyor..Kaç kablo ile... bu anapano bağlantıları hakkında yardım edecek var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kisaca anlatmak gerekirse ana panoya kofra dan 4 kablo gelir 3 faz 1 notr olarak..Topraklama hatti ise ayri olarak ana panoya cekilir..ana panonun alt kisminda iki bara bulunur.notr ve toprak hatti bu baralara baglanir..isletmenin gucu ne ise artik ona uygun tms ye uc faz girilir.tms den cikan faz lariniz panonun ust kisminda bulunan dagitim baralarina baglanir..bu baralardan kat panolarini besleyecek olan diger tms lere uygun kesitte esit olarak giris yapilir.cikislar ise notr ve toprak iletkenleri ile beraber( her tali panoya 5 kablo gidecek sekilde)kat panosu,asansor beslemesi, ups beslemesi ne ise artik buralara dagitim yapilir.( ups beslemesi icin ayri topraklama yapilmalidir)
 
Son düzenleme:
( her tali panoya 5 kablo gidecek sekilde)kat panosu,asansor beslemesi, ups beslemesi ne ise artik buralara dagitim yapilir.

bu 5 kablo; 3 faz 1 notr 1 toprak değil mi ? birde ups için neden ayrı topraklama yapılır ?
 
evet
 
ups sisteminde genelde hassas cihazlar calistigi icin( tv, pc vs) sebeke topraklamasindaki olumsuzluklarin ups sistemine ve besledigi cihazlarda problem yaratmasini onlemek amacyla ayri yapilmasi daha uygundr.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst