Ana kolon kablo seçimi yardım?

burhanulu

Üye
Katılım
16 Haz 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba. Köyde tek katlı evimizin üzerine 1.5 kat çıkacağız. Şu an en alt kata direkten 2x6 mm antigron kablo cekili. Katları yaptıktan sonra her katı ayrı daire olarak planlayacagim. Şu an ki 2x6 kablonun 3 katı kaldıramayacağı malumunuz. 3 kat için ana besleme kablosu en az kaç mm olmalı acaba? Kendi düşüncem 3x25 mm kablo çekip, alttaki panodan da sigorta kutularına dağıtmak ama bu kablonun maliyeti biraz yüksek oluyor. Bunun yerine alpek kablo kullanılır mı acaba?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
3x25 kablo çok. Apartman mı işleteceksiniz :)
Alpek kablo da Havai hat Şebeke kablosudur. yani uygun değil.
proje çizdirip, daha sonra projenizi onaylatmanıza müteakip kablonuzu çekiniz.
Alüminyum NAYY kablo olabilir.
 
Elektrik kablosu:Şu kabloyu kullansam olur mu ya da hangi kesit kablo kullanmalıyım diye alınıp çekilmez proje hazırlanır ve projeye göre uygun kesit belirlenir vede bunu da bu konuda yetkili mühndisler yapar
 
Burhanulu Merhaba

Köyünüzün bağlı bulunduğu elektrik kurumuna giderseniz, Fen servisine uğrayın. Sizi yetkili ve işi bilen bir elektrikçiye yönlendirirler. unutma ki sayacı kurum takıyor ve projeyi görmeden yapılan işi onaylamaz ve mühür takmaz. Bu iş bir kere yapılır. Kuralına göre yapılırsa ömürlük kullanılır. Kendin malzeme alırsın ve elinde kalabilir. Burada yazan tecrübeli arkadaşları dinlemen yerinde olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst