Ana Dağıtım Şebeke ve Generatör TMŞleri

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Ana dağıtım panolarını Şebeke ve de generatörden besleyen, mekanik kilitle bağlı şebeke ve de generatör hatlarını koruyan TMŞlerin projelerde aynı nominal akım değerinde seçildiğini görüyorum. Ama generatörden besleme sırasında kompanzasyon sistemi devre dışı kalıyor, reaktif güç ihtiyacı da generatör TMŞi üzerinden akıyor. O yüzden şebekeden gelen kabloyu koruyan TMŞ ile generatörden gelen kabloyu koruyan TMŞ nominal akım değerleri aynı olmamalı, generatör TMŞi daha büyük nominal akım değerinde olmalı diye düşünüyorum. Projelerde neden aynı alınıyor, ben bir şey mi kaçılıyorum? Şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ana dağıtım panolarını şebeke ve de generatörden besleyen, mekanik kilitle bağlı şebeke ve de generatör hatlarını koruyan TMŞlerin projelerde aynı nominal akım değerinde seçildiğini görüyorum. Ama generatörden besleme sırasında kompanzasyon sistemi devre dışı kalıyor, reaktif güç ihtiyacı da generatör TMŞi üzerinden akıyor. O yüzden şebekeden gelen kabloyu koruyan TMŞ ile generatörden gelen kabloyu koruyan TMŞ nominal akım değerleri aynı olmamalı, generatör TMŞi daha büyük nominal akım değerinde olmalı diye düşünüyorum. Projelerde neden aynı alınıyor, ben bir şey mi kaçılıyorum? Şimdiden teşekkürler.


Tmş değerleri kompanzasyonsuz halindeki yüksek akıma göre şeçilir zaten olası bir arıza veya kompanzasyon panosundaki olası arıza durumunda oluşacak fazladan akım hesaba katılarak gerekli akım değerleri bulunur.Burada tabi ki tam yükte olup olmamasıda önemlidir.Şalt malzemeleri tam yüke göre şeçilir.Çoğu zaman bir çok işletmede tam yük değerleri ile çalışmaz.Buda problem riskini daha da düşürür.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,861
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst