Ana şalterlerde toprak kaçak açtırması

Peki, Şalterlerde zaten hali hazırda LSI özellikleri var.

Mesela Short time özelliğinde; 0,1s'den itibaren istediğimiz akımda açtırabiliyoruz şalteri. Neden bir de Toprak hatası bölümü var.

Olası faz toprak hata akımında şalter o akımı fazlardan birinde algılayamıyor mu?

Teşekkürler hepinize...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar,

Son edinmiş olduğum bilgiler ışığında şu karara vardım. 2 ayrı sistemin kullanılması tamamen topraklama sistemleri ile alakalı eğer topraklama sisteminiz TN sistem ise toprak kaçak hata anında kaçak akımın izlediği yol kablo hatları olduğundan buradaki empedans çok düşük olmakta.(0,1ohm gibi değerler almakta.) Dolayısı ile kaçak akım oluşması ile beraber kablolar üzerinden kısa devre anında geçen akımlar akmakta.(300-60.000A gibi)Dolayısı ile bu tip sistemlerde toprak kaçak hata akım ünitesi kullanılabilir.(mikrolojik 6.)

Fakat topraklama sisteminiz TT topraklama sistemi ise toprak kaçak hata akım ünitesi bu sistemde hiç bir ise yaramıyor. Bu tip topraklama sistemlerinde mikrolojik 7 dediğimiz üniteyi kullanmak gerekmekte. Çünkü bu topraklama sisteminde hata akımları çok küçük düzeylerde bulunmakta.(miliamper seviyelerinde)

Konu ile ilgili ekte bulunan dökümanları incelemeniz rica ederim.
 

Ekli dosyalar

  • TNSistem Nedir.pdf
    154.9 KB · Görüntüleme: 5
  • TT Sistem nedir.pdf
    86.8 KB · Görüntüleme: 3

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,039
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst