Ampüllerin ısınıp patlaması ile ilgili sorun.

kyil16

Üye
Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, foruma yeni kayıt oldum. Aydınlatma ile ilgili bir kaç problemim sonucu buradayım.
Dökümanı inceledim, gayet güzel açıklamışsınız ama ben yinede problemimi sizlerle paylaşmak ve yorumlarınızı duymak isterim.



3 lü prize 2 adet tasarruflu ampül bağladım. Ortam oda sıcaklığı düzeyinde.
Merak ettiğim durum ise şudur ; Bu iki ampül birbirlerini ısıtıp patlatırlarmı ? veya ne gibi sorunlar yaratabilirler. Patladıkları taktirde ortam tamamen kolay kolay tutuşmayacak ahşaptan oluşuyor, ne derece zarar verirler. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ekstradan tavsiyelerinizi ve bilgilerinizi duymaktan mutluluk duyarım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hayır.Böyle bir etkileşimle patlama söz konusu değil.Lambaların ısınarak patlamaları(bozulmaları) kapalı karpuzlarla kaplı olanlarında,iç hacim çok darsa,tasarruftaki elektronik balastın aşırı ısınması sonucu,devrenin daha çabuk,ömrünü bitirmesi veya erken,daha çabuk bozulması söz konusu olur.Sizin sisteminiz açık hava soğutmalı ve 2 lamba da aralıklı yapıda olduğundan,ısınan hava,tasarrufun elektronik balast kısmını,yan taraftan gelen,soğuk havayla,ısınan sıcak havanın yer değiştirmesi yoluyla oluşan konveksiyon akımı(Radyatörlerin ısıtması,ısınan havanın yükselmesi gibi)ile soğur.Burada bir teknik olumsuzluk yoktur,tasarruflar yere düşmediği sürece de bozulmadan rahatça çalışacaktır.Kolay gelsin.
 
benim evimdeki tasarruflu ampullerin tek bozulma sebebi voltaj dalgalanması.alıyorum 1 ay içinde bozuluyor.tasarruf edeyim derken daha fazla para gidiyor
 
Evet,benim evimde de tasarruf ampüllerin en sık bozulan yeri banyodur.Sebebi ise,her zaman mevcut olan ıslak zeminin,aşırı nemli havanın,lamba elektronik balastı ve flüoresan ampül flamanları üzerindeki olumsuz,yıpratıcı etkisidir.En fazla 8-10 ay bir tasarruf lambası ancak dayanıyor,çoğunlukla elektronik balasttan bu arızayı veriyor.Lavabo ve tuvaletteki tasarruflar ise daha dayanıklı olmakta olup,2-3 sene bozulmadan kullanılanları mevcuttur.Kullanım miktarı derseniz,her ikisi de eşit oranlarda kullanılıyor.Lambayı bozan tek fark kanımca,her ikisi de karpuz içinde çalışmasına rağmen,birinin maruz kaldığı aşırı nemli hava veya daha fazla hissedilen bağıl nem,aşırı doymuş su buharı miktarıdır.Kolay gelsin.
 
Cevap için teşekkürler, ben işimi garantiye almak adına fan ' ile destekledim sistemimi.
 
Aradan epeyce zaman geçmiş ama benim gibi sonradan görenler ve bu durumla karşılasanlar için bir kaç cümlede ben yazmak istedim. Ampüllerin ısınması ve sık sık patlamasının sebebi; Dibindeki kontağın veya başka bir yerlerin gevşek olması, ampülün bulunduğu yerin nemli olması, az bir ihtimal ise çift faz gelmesi ve ampülün kalitesizliğidir. Şimdilik aklıma gelen bunlar.
 
benim evimdeki tasarruflu ampullerin tek bozulma sebebi voltaj dalgalanması.alıyorum 1 ay içinde bozuluyor.tasarruf edeyim derken daha fazla para gidiyor

Tasarruf etmek istiyorsanız led ampul kullanın. Sık açma kapamaya gelirler, maksimum tasarruf sağlarsınız, ısınma problemi ortadan kalkar. Bilindik markaları tercih edin.
 
240 V gerilimde ampül hemen patlar mı yoksa bir müddet dayanır mı?
 
240 volt gerilimde bu markadan markaya değişir ama çoğunluğu 240 voltta çalışsa bile ömründen yer yani ömrü kısalır
 
Asansör tavanındaki 4 adet akkor flamanlı lamba yanmıyordu. Çıktım baktın sigorta atmış. Sonra kaldırdım lambalar yanmıyor. Gerilimi ölçtüm 240 civarıydı.
Akkor flamanlı değil de tasarruflu olsaydı kısa devre sonucu lambalar uçmuş diyebilirdim. Ama akkor flamanlı kısa devre olsa bile patlamaz.:D Şahit olduğum tecrübeler bununla sabit. Geriye akla kalan gerilim.:D
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst