Amonyak Gazı İle Soğutma Sistemleri Hakkında Merak Edilenler!

sevgili kahraman 77 ;
ben amonyak gazı ile araç kliması çalıştırmak istiyorum nasıl yapabilirim bana yardımcı olurmusun.
olmaz deme;
çünki tüplü buzdolablarının çalışma prensibinden faydalanamazmıyız acaba...
SAYGILARIMLA
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
selam öncelikle böyle bir bilgi paylaşım platformu hazırlamada emeği geçen herkese teşekkür ederim.benim sorum değerli48 ile aynı konuda. bu konu hakkında cevaplarınızı dört gözle bekleyeceğim. bitirme ödevimi bu konu hakkında yapmak istiyorum.ilham kaynağım değerli48 gibi amonyakla çalışan buzdolaplarından geldi.amaç sadece küçük bir soğutma olsa bile olur. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. iyi çalışmalar
 
neden ısrarla amonyak kullanmak istiyoruz ki?yani avantajları nelerdir?
 
konuyla ilgili fazla bir bilgim yok aslında fakat bilindiği gibi klima kompresörleri araç üzerinde akitf halde iken ne kadar bir güç çektiği herkes tarafından biliniyor.dünyanın önemli araç üretecilerinden volkswagen araçları co2 klima sistemine geçti.neden co2 li klima?sadece gormek istiyorum. amonyak neden kullanılmıyo.tabi araştırmalar cop un dusuk oldugunu gosteriyo.fakat dediğim gibi sadece merakımı dindirmek birde en onemlisi bitirme odevimi yapmak istiyorum.bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlardan da yardım beklerim.iyi çalışmalar
 
Hocam amonyak gazı ile merak ettiklerinizi bana sorabilirsiniz demişiniz ben amonyak gazının uykuya geçiş halini gördüm bana bunun açıklamasını yaparmısın yani amonyak boruda kalıyor hiç bir yere gitmiyor...Kompressörler emiş yapmasına ragmen bunun nedeni acaba nedir nedir ....:D
 
amonyak gazı arkidişler çok ucuz bir gazdır.. litresi 600 kuruş suanda ve herhangi bir kaçak esnasında keskin ve öldürücü kokusu sayesinde kolayca tespit edilebilir unutmayın öldürücü dedim yani düşünsenize sizin Resiver tankınız kaza anında patladı sende baygınlık geçiriyosun işte o an tek kurtuluşun var allahtan rahmet dileyip yagmur yagması çünkü amonyak gazı sadece suda çözülür :DHee bir yöntem daha var aracı gaz maskesi ile kullanmak bu konuda çok samımıyım arkadaşlar 100 gram gaz bile öldürücü olabiliyoo ...
 
Slm. Arkadaşlar Doğrusu konu çok ilginç ve önemli Ancak Gördüğüm kadarıyla net bir açıklama yapan yok. Aceba bu işi iyi bilen bir arkadaş şekil ile Amonyaklı soğutmayı açıklayamazmı.
Araç klimasında kullanmayı bende çok merak ettim.
Medusa_izmir arkadaşımın öldürücü olması konusundaki bilgisine teşekkür ederken. Eğer aracın içinden gazı dolaştırmadan soğutma yaparsak tehlike kalmaz herhalde. (Gaz ile suyu soğutup suyu aracın içinden dolaştırmak gibi.) Sadece bir fikirdi.
 
kertenkelebek kardeş amonyak yatırımı pahalı işletilmesi ucuz olan bir soğutma yöntemidir. aynı zamanda zehirleyici olduğu için tehlikelidir. şimdi bulamadım ancak sana tam anlamıyla amonyak çevriminin çalışır halini yollayacağım. kabaca şöyle anlatayım. amonyak tankının üst kısmından gaz fazındaki amonyak kompresör tarafından alınır kompresör sıkıştırır sıkışan ve ısınan amonyağı su kulesinde soğutursun (burası kondansör görevi görür) daha sonra amonyak tekrar tanka döner (sıvı olarak) . ani hacim değişiminden dolayı burada soğumuş sıvı amonyak bulunur. burasıda evaparatör görevi görür. bu soğumuş sıvı amonyağıda amonyak pompaları ile soğutmak istediğin mekana yollarsın burada tekrar evaparatör ve ekipmanları bulunur. böylece ortakdaki ısıyı çekersin. sistem kabaca böyledir ve kapalı sistem çalışır. amonyak çok düşük ısılarda gaz fazına geçtiği için evtipi buzdolaplarda özellikle otellerdeki oda buzdolaplarında halen kullanılmaktadır. onların çalışmasını tam olarak bilmiyorum ama konuylahalen ilgilenen varsa araştırabilirim.

soruna gelince büyük fanların arkasına yada önüne (duruma göre değişir) amonyaklı evaparatör bağlarsan bu iş olur. ama fanla evaparatör arasını havalandırma kanalı ile kapatmalısın ısı kazancın fazla olmasın. amonyakla ilgili olarak istediğin birşey olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olurum .
[email´´´´´´´´´´´´´´@mmo.org.tr[/email]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
amonyak gazını sanayi tipi tüp (oksizen, argon, asetilen vs) satışı yapan yerlerden sorunuz size yardımcı olurlar küçük şehirlerde bulmak bayağı zor oluyor.
 
merhaba arkadaşlar bende kocaeli üniversitesi kocaeli m.y.o mezunu bir iklimlendirme soğutma teknikeriyim ve yaklaşık 1 yıldır 18 adet vidalı kompresörü bulunan bir fabrikada soğutma sistmelerinin bakımını ve işletmesini yapmaktayım..Fabrika dahilindeki amonyak soğutma sistemlerinin yaklaşık kapasitesi 3.870.000 kcal/h tir.Az çok benimde amonyak soğutmalı sitemler hakkında bilgim mevcuttur yardım edebileceğim bir konu olursa seve seve yardım edebilirim.

AMONYAK

FİZİKSEL KARAKTERİ : Renksiz. Kendine özel koku. (nahoş kokulu)
TUTUŞMA DERECESİ : 65°C
YANMA LİMİTLERİ : % 16 - 24 / R717 NIN ATMOSFERDE KAYN.SIC."C -33.3/ KRITIK.SIC.133.0"C ÖZGÜL AGR.Kg/dm3/ (0.61/(20"C)
BUHAR KESAFETİ : 0.60 Yanıcı Gaz
ZARARLI LİMİT BAŞLN. : 50 ppm
ZARARLI DOZ BAŞLN. : 10.000 ppm 3 saat
EN DÜŞÜK ZEHİRLİLİK : 20 ppm
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst