Amfi yapımı (eski vcdplayerdan)

Katılım
20 May 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Dostlar hazır amfi devresi isteyen 30ila 50wlik eski VCD player içinden hazır bir şekilde çıkıyor çok basit eskiciden veya başka şekilde bulacağınız VCD player çok iş görür.su an ben ora marka VCD player içinden aldığım amfiyle 350w oval ve iki adet tiwitter çalıştırıyorum ve kalite iyi durumda.dost tavsiyesi isteyene ressim atabilirim
 
Benimde köşede duran bir vcd vardı fotağrafları atarsanız sevinirim.
 
VCD içinde o güçte bir ses ampli si olduğunu sanmıyorum. Var olan ses yükselticisi 3-5 watt olabilir. O dönemlerde bu güçte ampli içeren VCD çıktı ise ben bilmiyorum.
 
Merhaba. 20 yıl önceki VCD/DVD player'lardaki AV (scart) ve RC (5.1) çıkışlarında sadece sinyal seviyesinde çok düşük watt'lı ses çıkışları olduğunu biliyorum ben de. Çünkü TV arka arayüzlerinden bu player'larlarla bağlanmış bu cihazlardaki görüntü ve ses çıkışı (AV gibi) asıl TV'lerin ses kartı (TDA'lı) içinden geçtikten sonra 5 -10 watt'lık stereo veya 5.1 harici müzik setindeki amfi çıkış katlarıyla çok yüksek güçte ses olarak çıkabiliyordu, sn. Serkan_48'in de açıkça buna değindiği gibi. Portatif, mini VCD/MP3/ses CD'si oynatıcılarında ise bu durum biraz daha farklı olarak, bu stereo kulaklık çıkışından düşük watt (miliwatt olarak) kaliiteli ses olarak alınabilirdi bu müzik CD'si çıkış sinyalleri, örneğin. AV (scart) çıkışından sadece sinyal seviyesinde kalan resim ve ses sinyalleri ancak harici başka cihazlar (Müzik seti veya TV gibi) ile kuvvetlendirilmek üzere çok zayıf olarak çıkmış olurdu. Elinizdeki cihaz VDC player olmayıp amplifikatör çıkış katlarına sahip PCB'leri içermiş bulunmasın, resim çekip buradan foruma koymanız mümkün müdür? Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Göremiyorum resim filan yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst