Amfi ton kontrol uğultu sorunu

ayhancan

Üye
Katılım
22 Ocak 2012
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaşlar ilk kez karşılaştığım bir sorun amfim ve ton kontrol arasındaki uğultu sorunu yardım lütfen amfim direk ses giriği yaptığımda her hangi bir uğultu yok lakin ton kontrol bağladığımda çok yuksek bir uğultu var ne yaptımsa nafile şaselemede sorun bulamadım trafoda sorun bulamadım tam doğrultucu kulandım gene aynı amfime direk bilgisayara bağladığımda her hangi bir uğultu olmuyor ton kontrolü bağladığımda rahatsız edici bir uğultu oluyor
 
Ton kontrol devresi, beslemedeki dalgalanmalara duyarlidir. Beslemesini dogrudan degil mesela 100 ohm uzerinde ver. Ayrica 100ohm cikisindan saseye de 100uF gibi elko bagla.
 
Ton kontrol devresinin elektrigini nerden temin ediyorsunuz?
 
ayrı besliyorum 2x12 volt amfi besleme 2x45 volt
2x12v transformatoru kopru ile dogrultttun buyukce bir kapasitorle filitre ettin. Arkasinda da regulator cipi ekledin mi? Hic olmazsa 7809 ekleyip bir de oyle dene.
Ayrica eger ton kontrol devresi ayni zamanda preamplifikator devresi iceriyorsa onu da devre disi birakmak ya da kazancini dusurmek gerekebilir. Fakat oncelikle 12v beslemeyi mukemmelestirmen gerekir. Mesela denemek icin ton kontrolu 9v pille besleyip sonucu gormende cok fayda var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst