Amfi Devresi Bağlantısı

karayel90

Üye
Katılım
7 Ara 2014
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
30
Arkadaşlar bu amfi devresinin bağlantısını nasıl yaparız devre stereo 2x15w gücünde ve 2 tane elimde Sunny kasetçalar hoparlörü var kullanırsak randımanlı olurmu?

An0AAq.png
jXv41j.jpg
 
klemenslere hoparlör kablolarını bağlıyorsun
3 pin girişede biri ortak stero olan sinyal kablosunu bağlıyorsun
ses potunu kısıyorsun adaptörü bağlayıp yavaş yavaş ses potunu açıyorsun
iyi dinlemeler ..
 
klemenslere hoparlör kablolarını bağlıyorsun
3 pin girişede biri ortak stero olan sinyal kablosunu bağlıyorsun
ses potunu kısıyorsun adaptörü bağlayıp yavaş yavaş ses potunu açıyorsun
iyi dinlemeler ..

Kusura bakmayın acemiyim bu işlerde anladığım yer şu yeşil vidalı yerlere hoparlörlerin kablosunu bağlıycaz siyah olan yere güç girişine 12 watt takıcaz,anlamadığım yer ise 3 pin giriş yerine ortak stereo olan sinyal kablosu.
Birde pcden ses alıp hoparlörlere nasıl veririz pcde amfi olmadığı için ses çok az çıkıyor hoparlörlerden
 
Son düzenleme:
audio kabkosunun ucunu keseceksin dış ekranlı kablosunu ortak uca diğer iki ucuda diğer pinlere lehim yapacan yada bir şekilde papuç vs bir şeyle tutturacan
gnd in 1 in 2 yazan yer ortak
 
MErhabalar. Özel mesajla sorduğunuz soruları buradan cevaplıyorum. Aslında arkadaşımızda detaylardan bahsetmiş bende farklı bir açıklama olmayacak ama biraz daha detaylı olabilir.

1-) iki adet yeşil klemens var. Bunlar anfinin hoparlor çıkışlarıdır. Bu klemenslere elinizdeki hoparlorleri bağlayacaksınız.

2-) Yuvarlak siyah giriş devrenen voltaj besleme girişidir. Bu devreyi aldığınız yerde yada gelen kutunun üzerinde veya içerisindeki kağıtlarda mutlaka kaç volt ile ve kaç amperlik bir güç kaynağı ile besleneceği yazıyor olmalıdır. Bu devrenin girişindeki soketin polaritesi önemlidir. İç kontak ucu artı mı eksi mi bilinmesi gerekiyor. Ters bağlantı devrenizde kalıcı hasara neden olacaktır.

3-) Ses girişi ise bu dc güç besleme soketinin önündeki 3 adet pinden yapacaksınız. Önünde GND - IN1 - IN2 yazan terminalden. Terminal bağlantısı önemlidir. Her kulaklık çıkışının ortak GND ucu , SAĞ kanal ve SOL kanal için uçları vardır. Bu uçları bu terminale gireceksiniz.

Bağlantı şekli bu şekilde olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst