Amfi arızası

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Ustalarım amfimizin besleme katında TDA2030A entegresinin lehimli olan yeri yanmış. Başka yanan parça gözükmüyor. Acaba bu yanarken başka parçayı da yanında götürmüş olabilir mi? Bacaklarının bulunduğu yer tutuşmuş. Bacaklarının yanındaki yanmayan bakır yollara lehimlemeyi düşünüyorum. Foto aşağıda.Telefonum çok iyi olmadığı için pek iyi çıkmamış ama idare eder.
 
hani foto:)
ne ise, entegre isindigi icin etrafi kizartmistir buyuk ihtimal. bir bakip denemek lazim. ayrica beslemeye de bakin, o entegre neden yanmis onu bulmak lazim.
yenisini takarken termal macun kullanmanizi oneririm.
 
Resim aşağıda.
Görüntü008.jpg
 
entegre gitmistir bu kadar hasardan sonra calismaz.
yollari avometre ile olc kopuk varsa tamir et.
ayrica ordaki tuuuuum eski lehimleri temizle. hic kalmasin.
temizledikten sonra plakette oyuk olusmus mu bak. yaknda kondansator varsa ve dusuk isi hassasiyetli ise degistirmende fayda var. ve elektrolitik kondansator akmisa benziyorsa bord mutlaka tinerle temizle.
o sivi pcb yi iletken hale sokabiliyor. basima geldi.
sonra tak takistir calisir ins:)
 
Ustam PCB'yi biraz daha kontrol ettim. Ortalarda 4'lü diod grubu var. Biraz ısınmışa benziyor. Bundan dolayı entegre arızalanmış olabilir mi?
 
kopru diyot onlar. onlar isininca bozulur acik devre olur. hazir kopru diyot olaydi bozulunca kisa devre olabilirdi o yuzden onlar daha guvenli. peki niye bozulur? cikis entegresi kisa devre ise once kendi isinir, bulundugu noktayi eritir. sonra kopru diyotlar uf olur.
merak ettim ugultu var miydi amfide? normalde yani.
 
ha kopru diyotlarida degistir. en babasinin teki 10 kurus zaten. filtre kondansatoru saglam olabilkir de olmayabilir de. bak bir sisme varsa onu da.
 
Amfi diğer öğretmen arkadaşın sınıfındaydı. Koku geliyor diye bana getirdi açtım. Sonra entegre yanmıştı. Bu arada ustam entegreyi çıkardım lehimlerin olduğu yer iyice kavrulmuş.
Burada malzeme sıkıntısı var ustam. İlçedeyiz. İnşaallah buluruz bakalım. Kond. normal gözüküyor. Yinede kutuplu kond. hiç güvenmem.:p
Ayrıca oyuklar oluşmuş ustam.
 
Son düzenleme:
ortada kopru diyot olmaz. ne ise anlasilan hoparlorler hassas degilmis yoksa ugultudan durulmazdi.
biz konuyu ucurmayalim da,
siz amfinin oturdugu delikleri tertemiz yapin, bir de ricam, kisa devre olmus bacaklari avometre ile olcun, ozellikle o bacaklarin oturdugu yollari kontrol edin, incelme kalkma olabilir, onlari kalinlastirin.
 
4 diod yan yana demek istedim. 5392 numarası. Hepsi de aynı numara.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst