amfi 1 dakika içinde el yakacak kadar ısınıyor

selmanla1

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
startech m200 marka anfimiz var.açtıktan 1 dakika içinde el değmeyecek kadar ıınıyor.içinde 5 adet direnç yanmıştı.değiştirdim ama hala durum aynı.sigortaları patlamıştı.alttan tek kablo bağladım.

20180323_185957.jpg
 
Tüm yarı iletkenleri ölçmekle başlayabilirsiniz.

Bir yerde kısa devre varkı aşırı akım çekip ısınıyor.

Şöyle deneyin. Cihaz soğusun tam soğuduğunda cihazı enerjilendirin ve cihazı ısıtan parçayı tesbit edin. Soğuk iken yarı iletkenlere dokunun ve ilk ısınanı tesbit edin.
 
Merhaba. Peki ses çıkışına bağlanınca mı yoksa boşta mı (yüksüz iken mi) çok fazla ısınıyor? Bu bozuk dirençleri değiştirirken ihtiyat için diğer tüm devre elemanlarını da kontrol etmeniz (Mosfet, diyot, diğer dirençler,vb.) gerekirdi. Bu kontrolleri tam olarak yaptınız mı?

Alttan tek kablolu bağlantıyı biraz açarmısınız, ne tür bir bağlantıyı yaptınız, orijinal bağlantıdan çok farklı mıdır bu bağlantı şekli. Bir yerde kısa devre (Mosfetin birinde gibi) varsa ısınma çok daha aşırı şekliyle olacaktır, kuvvetle muhtemel olarak. Kolay gelsin.
 
Cihazı yüksüz olarak bağlıyorum.fişe takınca ısınan ilk parça büyük transistörler. Yaklaşık 30 saniye içinde ısınıyor.2 tane mofset değiştirdim.cihazın bağlantısı orjinal.büyük transistörleride değiştirdim.ismini unuttum tda1943tü herhalde.
 
Boşta iken transistörlerin sürülmemesi (Hop.lerden beyaz gürültü denilen) çok zayıf bir sızıntı akımının normalde geçmesi de gerekirdi, demek ki transistörleri kendiliğinden süren bozulmuş bir veya birkaç devre elemanı daha var demektir. Eğer bu amfi entegresi gerçekten devrede varsa TDA 1943'ün datasheetine bir bakın, ama bu eleman bir transistörse datasheetinden bacak bağlantı şekillerine o zaman bakın, normal devre yapısında bu amfideki bağlantı şekliyle tam uyuşuyor mu, bağlantı şeklinde istemeden bir köprü oluşturmuş olmanız örneğin bu çıkışta transistörler bu katla tam sürülüp kuvvetleniyorsa istemeden onları sürüp aşırı ısıtmış olabilir, şu anda aklıma geleni budur. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Ben yukaridaki resimde entegre goremiyorum?

Entegre nerede?
 
Tda 1943e giden 2 adet mofset vardı.onları değiştirmiştim.tda 1943e 64 volt geliyordu.amfi işyerinde okdupu için tam hatırlayamadım.cihazda değiltirdiğim malzemeler 4 adet tda1943 2 adet mofset ve resimde en büyük gözüken 8 adet yeşil 100 ohmluk direnç.cihaz normal çalışırken bir anda koku geldi.içini açıp baktım.5 adet direnç ve 2 sigorta atmıştı.o zaman ben transistörün collector bacağını takip etmem gerekiyor.cihazda entegre yok.veya transistöre bağlanan sürücü fazla amper mi veriyor diyeceğim ama hiç bir devrede kısa devre yok.yarın sabah net bir şekilde bir daha bakayım.ona göre tekrar yazayım
 
tda 1943 değil A 1943(2SA1943 Yani)...zener ve 1n4148 diyotları ölçümde sağlam olsa dahi yenileyin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst