Amerikadan gelen 110V alet türkiyede çalışmıyor lütfen yardımcı olun

petrofelix

Üye
Katılım
18 Haz 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar
yurtdışından tam 700 dolara profesyonel kayıt için firewire ses kartı getirttim bu ses kartının tr fiyatı 2500 tl ... Aldığım kişi bunu Turkiyede 220V-110V Konvertörle çalıştırabileceğimi söyledi ben de konvertör aldım hatta aldığım yerde ses kartının özelliklerine bakarak verdiler..
fakat karta elektrik gidiyor ışıkları vs. yanıyor ama bir türlü sanki yeterli güç yokmuş gibi çalışmıyor...

daha sonra yabancı forumları araştırdım ,ses kartı firmasının kendi forumlarına girdim meğerse bu ses kartını abd den alan avrupa ve asya da ne kadar kullanıcı varsa (foruma yazan toplam 4 kişiydi) bir türlü çalıştıramamış ve firma bu konuda şikayetci olan kişilere aldığınız yere geri gonderin henüz ülkenizde kullanabilmek için bir dönüştürücü yoktur diye yazmış..

şimdi sizlere sorum bu kart bir şekilde çalıştırılır gibi geliyor.. bunu nasıl yapabilirim?
ürünün arkasındaki güç değerleri (pek anlamam ama ne varsa yazıyorum)

100-200VAC 20w (cihazın üzerindeki girişin sol tarafında yazıyor)
USE ONLY WITH A 250V FUSE (GİRİŞİN TAM ALTINDA YAZIYOR ingilizce ANLAMI : 250V SİGORTA İLE KULLANIN )

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIMCI OLUN HAYAT MEMAT MESELESİ TİCARİ AMAÇI STÜDYODA KULLANICAĞIM BİR ŞEKİLDE YAPTIRMAM GEREKİYOR..
MALİYETİ NE OLURSA OLSUN bilgi VERMEKTEN KAÇINMAZSANIZ SEVİNİRİM..

bu arada konvertörü aldığım yer daha önce buna konvertör gerek yok bunu turkiye fişine değiştirip rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.. onu da denemiştim olmayınca konvertör almıştım .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
merhaba arkadaşım konuyu inceledim kendisine de ozel mesaj gondermeye calistim fakat foruma daha yeni uye oldugum icin ozel mesaj gonderemedim..msn e ekledim ins. kabul eder. sanirim benim sorunumla bununla alakali bir sorun..
kendisi
60 Hz lik trafoyu 50 Hz' de güvenli olarak çalıştırabilmek için gerilimi nominal çalışma geriliminden %20 daha az olacak şekilde beslenmelidir. Ancak devre bu %20 gerilim düşümünü destekleyemez durumda ise bence en doğrusu cihazın içindeki trafonun aynısından 220 V 50 Hz e göre yeni bir trafo sardırılmasını tavsiye ederim. Yok ben orjinal halinde çalışmasını isterim denirse o zamanda 1 adet frekans konvertörü alması gerekir ki astarı yüzünden pahalıya gelir.
demiş
ben de bu alete bu tarz birşeyler yaptırmak istiyorum fakat elektronikten anlamadığım için ne yapıcağım konusunda en ufak bir fikrim yok... nasıl yapılır ücreti ne kadar tutar...

bir de aleti abd den bir internet sitesinden getirtmiştim... eğer olmazsa elimi cabuk tutup birkac gun icerisinde geri gondermem gerekli

acil yardımlarınızı bekliyorum
 
Cihazın linkini verir misiniz? Bakalım size daha fazla yardımcı olmamızı sağlayacak bilgiler var mı.
bu arada konvertörü aldığım yer daha önce buna konvertör gerek yok bunu turkiye fişine değiştirip rahatlıkla kullanabilirsiniz dedi.. onu da denemiştim olmayınca konvertör almıştım .
Bu arada bunu yeni gördüm. 200V'a kadar izin veren cihazı fişe takmakla iyi etmemişsiniz :rolleyes:
 
simdi arkadasim konvertor yerine bence ilk once bir 220/110 volt trafo ile denemelisin eger calisirsa problem yok ama calismazsa arkadasim dedigi gibi bunu en basit vede ucuza cozumu bir adet transformator sardirmak konvertor filan sana pahaliya cikar vede seni ugrastirir.en guzeli tosunn hocama muracat ederek onunla beraber konuyu halladersiniz diye dusunuyorum.
 
arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim benim için yazdıklarınız umut oldu.. inşallah bir şekilde türkiyede çalışır bu alet.. yeni uye oldugum icin tosunn hocanıza özel mesaj gönderemiyorum bahsettiğim gibi kendisini msn den ekledim.. sizden ricam birisi kendisine burada yazdıklarımla ilgili mesaj atabilir mi? atabilirse çok iyi olur

iki tane daha sorum olucak
1- 220/110 volt trafoyu nereden bulabilirim o olmazsa transformator sardirma olayını nasıl ve kime yaptırabilirm?
2- bu işlemlerde aletin içini açmaları gerekirmi? Antalya'da yaşıyorum.

bu ürünün Amerika linki
PreSonus
bu da Türkiye linki
COMPEL | Ses Kartları | PRESONUS FireStudio Tube
 
sn.Tossun2008 şu anda yurt dışında gelince kendise bildiriz

sorularınıza kendimce cevap vereyim

1: 220/110v hazır satılır bulmazsanız sardırırsınız sardırırken veya satın alırken kullanıcağınız cihazın gücü ve akımınıda söylemeyi veya alırken bakmayı unutmayın tabi frekans konusu ayrı cihaz sabit 60hz ise Türkiye'de çalıştırmız biraz zor ama 50-60hz çalışma aralı varsa sorun olmaz kanaatindeyim. Zira trafo sadece voltajı düşürür frekansa bi etkisiz olmaz 110/50hz çıkış olur

2: bu işlemde cihazı açmanıza gerek olmaz çünkü siz onun ana besleme kablosundan 110v gireceksiniz eğerki cihazın üstünde 110/220v gibi Şebeke secimi varsa bu uğraşlardan kurtulmuş olursunuz ;) eğer yoksada normal bağlatı yapacaksınız ! ama unutmayın frekans faktörü var !


eğer aldığınız konvertörün güçü yetersiz ise oda bi faktördür

bu arada verdiğiniz abd kaynaklı linke göre cihazın türkiyedeki satıcısı bir şey yazmayı unutmuş

Power
Input Connector Type IEC
Input Voltage (factory configured) 90 to 240 VAC
Power Requirements (Continuous) 20W
 
Son düzenleme:
Sn. petrofelix
verdiğiniz linkte cihaz üreticisi 90- 240v power girişi veriyor, sizde cihazdaki ledlerin çalıştığını belirtiyorsunuz, bu durum cihazın arızalı olma ihtimalini arttırıyor, iade etmeyi düşününüz.
 
Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.

cihazın gücü ve akımıyla ilgili ne varsa fotograflarini koydum internet uzerinden cok kapsamlı arastırma yapmıstım ancak kullanma klavuzunda ne yazıyorsa onlar yazıyordu
cihazın kendi resmini de koydum. Cihaza önden baktığınızda sağ üst köşedeki yanan kırmızı ışığın aşağıdaki resimde olduğu gibi mavi yanması gerekiyor(çalıştığının anlaşılması için)

sn.Tossun2008 in yurtdışından gelmesi zaman alır mı? cunku bu sorunu birkaç gün içinde halledip halledemeyeceğimin kesinleşmesi gerekiyor. Eğer halledemezsem kisa süre içinde Amerikaya aldığım yere geri göndermem lazım elimde partlarsa onca para boşa gitmiş olur.
aramızda bunun olup olamıyacağının kararını verebilirmiyiz yoksa gercekten sn.Tossun2008 i beklememiz mi gerekli?
 
Normalde 240v bilgisayar kablosuyla çalıştırabilmeniz lazım (güç katı smps olabilir), sorun başka yerde sanırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst