Amatör kalorifer yapmak için ( Kettle)

themik4il

Üye
Katılım
28 Ara 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
32
malum öğrenciyiz ve tabiri cayizse donuyoruz evde :) elektrikle ısınma olayı bize bayağı tuzluya maal oluyor 1800 wattlık ısıtıcılar evi ısıtmıyor.. sorum şu..

bir tane kalorifer peteği buldum 1 metreye 1 metre gibi bir boyu var oda fazla büyük değil zaten. ben bu kalorifer peteğinin içine suyu koysam kör tıpa ile giriş çıkışı kapatsam (buhar içinde kalıp peteği şişirmesin diye emniyet sibobu takarım). ve su dolu peteğin içine 500 wattlık bir kettle yerleştirsem suyu ısıtsa bayağı bir ısı verir mi oda içine yada bunu geliştirebilir miyim iki tane 250 wattlık kettle yerleştirsem içine yeterince güç elde edebilirmiyim ısıtırmı evi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
1800 wattlık ısıtıcı evi ısıtmıyor ise 500 wattlık ısıtıcı nasıl ısıtsın dostum imkanı yok. 500 wattlık ısıtıcı 1800 wattlık olandan 3 kattan daha fazla küçük..
 
ögrenci kardeşim dedigin sistem var yaglı radyatör diye geçiyor sen sulusunu yapsan bile elektrik tasarrufu saglaymazsın çünkü oda bir rezistanslı ısıtıcı olacaktır ...bulundugun il kışın klima çalışmasına uygun ise ikinci el bir klima al elektrikten %50 tasarruf edersin yada odada baca varsa bir odun sobası bul en tasarruflusu odur...
 
Bencede klima en mantıklı çözüm.

Elektrikle ısınmada başka ekonomik çözüm yok. Rezistans yağlı radyatör ufo mufo .. sakın bulaşmayın.
 
Merhaba.Bakın,bulduğunuz bu kalorifer peteği,sıcak sulu bir ısıtma sisteminin parçası olup, sadece bu sistemde,yani sıcak suyun içinden girip ısısını dolaylı yoldan petek-hava yoluyla dış havaya,iletim,radyasyon ve konveksiyonla verip petekten çıktığında (80 derece giriş-60 derece çıkış suyu sıcaklığı gibi) ısıtma işleminde tam işe yarayacaktır.Dediğiniz gibi kalorifer peteği içine sabit rezistanslar (2-3 kW’lık) yağ dolaşımı içinde olacak şekilde (Yağlı trafolardaki soğutma sistemi,yağlı radyatörlerde ise oda havasını elektrik enerjisiyle indirekt yolla ısıtma sistemi) konulup,bir de yardımcı hava sirkülasyonu sağlayan bir fanla bu sıcak yağın ısısının,oda içine tam homojen olarak da dağıtıldığı elektrikli yağlı radyatörler halihazırda da var ve bu amaç için de satılıyorlar çok iyi bildiğimiz gibi.

1800 watt.lık ısıtıcı rezistansların verdiği ısıyı,önemli bir nokta olarak,yalnız tek bir noktayı ısıtmayarak,tüm oda havasına verebilecek şekliyle,yani rezistans tellerinde ısının eşdeğeri olarak havaya aktarılacak olan bu ısı enerjisinin,mümkün olduğu kadar odanın en ücra köşesi dahil edilip yayılabilmesini de sağlamak olabilmelidir.Bunun için rezistans telleri ateşe dayanıklı reflakter malzeme kullanılıp bu tellerde elektrikle oluşan ısıyı arkadan bir fanla üfleyerek,tellerinde hiçbir kızarıklık da kalmayıncaya kadar yterli hava debisi ve hızınde soğuk oda havasını gönderen uygun watt. değerinde 220 vac ile çaılşacak olan fanlı bir hava ısıtıcısı (Konverter) yapabilmenizdir.

Çok büyük spor salonları,sinema,tiyatro salonu gibi çok geniş hacimlerin sıcak su sistemiyle büyük ölçekli ısıtılmasında,lamelli borularla serpantin şeklindeki dizilmiş bir sisteme, bunların tam arkasından,bu lamelli borulardan geçen sıcak suyun ısısını fan havasıyla alıp da bu şeklide yer değiştirecek,böylece gelen sıcak suyun ısısını verip soğuyarak soğuk su olarak gitmesiyle çalışan cebri fanlı,lamelli boru sistemli ısı değiştiricilerinden (hava ısıtıcısı,konverterden) faydalanılmaktadır,ayni mini klimalardaki sıcak hava konumunda,rezistansların tam arkasından monofaze asenkron motorla dönen bir fanın bu rezistans tellerine üfürerek,teldeki ısıyı bütünüyle de alıp dolaşım (Oda) havasına transfer edebildikleri gibi.

1800 watt.lık rezistansın kalori olarak eşdeğerini bularak odanın da çok iyi izole edilmesi gerekir.Ayrıca elektriğin de çok verimsiz bir enerji dönüşümüyle ( Santral-elektrik enerjisi > elektrik enerjisi-ısı enerjisi şeklinde) bu odayı mevcut diğer sistemlerden (Katı yakıtlı soba,doğalgaz sobası,,katalitik soba,vb.) bu ısıtma işlemini yaparken de gerçekleştireceği ön kabulüyle,sürekli de değil,sedece geçici olan bu ısınma sorunlarına pratik olarak en iyi,hızlı bir çözüm olabileceğini yine göz ardı etmemelisiniz.(Gelen elektrik faturalarının diğer farklı enerji kaynaklı ısıtma kaynaklarıyla ısınma giderleriyle tam karşılaştırılması durumunda) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Son olarak klimanın ısıtma modunda kullanımının da en mantıklısı olacağını kabul ediyorum.Evimde klima hiç kullanmadığım halde bir ısı pompası prensibiyle çalışan bu sistemlerin daha az elektrik verip daha çok ısıtma verimini alacağınız yegane cihaz da rezistansa göre klima olacaktır hiç kuşkusuz.Bir birim elektrik enerjisi verecek,daha sıcak ortamdan pompalanmayla daha da katlanmış ve verimli olan bir ısı enerjisini (ısıtmayı) içeriye pompalamış da olacaksınız.Gayet makul bir sonuç bu.Yani en iyisi ve verimlisi uzmanların da özellikle üzerine basarak belirtebildiği gibi,elektrikle rezistansla ısınmaya göre budur.(Eski veya yeni olsun farketmez bu) Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst