Amatör CNC

ug2 kullanıyorsan prg da burada yapabilirsin istersen sana mdf ni yollarım
 
www hobbycnc eu

hobbycnc ve parçaarını bulabileceğiniz tek edres saygılar
 
Bir kaç arkadaşımızın yazdığı yazılarda ise MACH3 ün LPT ye çıkış vermediğiniz yazmış.

Aman bu büyük yanlış . Mach2-3-quantum bunların hepsi LPT ye çıkış verir yeterki ayarları düzgün yapılsın. Hepsinin demolarını kurdum gayet güzel çıkış veriyor.

Birde Mach2 Programı P2 ve P3 lerde bile sorunsuz çalışıyor. Daha çok işletim sitemi seçmek yerine CPU su P3 olan bir makinede rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Windows Olayında ise ben Windows 98 de kullandım. İyi çalışıyor.
 
hocam bu mach2 de lpt den çıkış alamıyoruz muhtemelen ayarlardan ama bu işle profesyonel oalrak uğraşmadığımzı için bütün ayarları yapamıyoruz düzgün çıkış alabilmek için yapılması gerekn minimum ayarlar nelerdir acaba yardımcı olursanız seviniriz
 
merhaba
ben de mini cnc işine yeni başlayanlardanım.mach 2 kulanıyorum.autocaddde basit bir çizim yapıp mesela x:0 y:0 merkezli 100 mm çapında çember bunu mach 2 ye ımport ettiğimde yaklaşık 15 satır g cod çıkmaktadır.
sımılasyonda işlerkende çok üzün sürmektedir.
bunu süreyi kısaltma imkanı varmıdır.yada bunun açıklamsı nedir.
 
lınk olmus galıba yenılersen sevınırım bana cok lazım tesekkurler
 
Merhaba biz daha yakin bir zamanda cin mali bir matkap freze tezgahini cnc'ye cevirdik. Cin mali rulmanli vidalar ile dahi bizim olcum sinirlarimizin altina indik ( .02).

Ilk denemelerimizde backlash problemi yasadigimizda sorunun rulmanli vidalarda olabilecegini zannettik ama daha sonra mil sonu rulmanlarinda bosluk oldugunu farkettik. Rulmanlari cakma yaparak boslugu alabilecegimizi zannetmistik ama yanilmisiz. tek rulman yerine cift rulman kullanip preload yapinca sorunlar halloldu.

Ama sizdeki kare kesitli veya trapez kesitli vidalar ile de somun tasarimini degistirerek surtunmeyi ve bir miktar preload'u kabullenirseniz basarili neticeler alabileceginizi tahmin ediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst