AM-FM devre şeması

suleyman89

Üye
Katılım
18 Kas 2006
Mesajlar
280
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
AM ve FM modülasyon ile demodülasyon devre şeması veya proteus devresi olan varsa paylaşabilir mi acaba?
 
internette bunlar yokmu fm alıcı devresi tda7000 veya tea5768
fm verici devresi ve aynı zamanda am alıcı ve am verici olarak. yüzlerce var.
 
arkadaşım dikkatli ol engin denizlerde yüzüyorsun tk çarpmasın sonra. :)
 
Sayın Main_Loop benim aradığım hazır entegre şeklinde değilde analog devre şeklindeydi ben aradığımı buldum adı da sanırım chopper modulasyonmuş , mesaja ekliyim dedim fakat yapamadım isteyen arkadaşa gönderebilirim proteus devresini.
 
sadece baskı devremi var yoksa isiste simulasyon mümkünmü bende birkaç fm verici yaptım ama isiste çalıştıramayacağımı düşüünüyordum nasıl birşey bu süleyman bey merak ettim.
 
Ben AM verici devresinin isis şemasını bulabildim ve osilaskop bağlayınca sinyaller rahatlıkla görülebiliyor.Isıs devresinin linki aşagıda eğer sizde FM vericinin isis semasını yüklerseniz sevinirim.
 
Micro FM transmitter - Powered by www.Fmuser.org denediklerimden biri bu başta çalıştıramamıştım zaten çalışsada kararlılığı çok düşük ve en fazla 5-10 metre mesafeli fakat bobinsiz olduğundan hoşuma gitmişti bu entegreyle fm verici yapımı için birkaç farklı versiyonda var eğer merak ederseniz biraz araştırıp bulabilirsiniz.------------------------------Ben nette çok fazla bulunan 2 transistörlü fm vericilerden birini yapmıştım 9 voltla çalışıyordu 3.3 voltla çalışır hale getirmiştim 3.7 voltluk bataryadan 3.3 voltluk gerilim regülatörüyle besliyordum frekans kayması yapmasın diye, birde usbden sarz olması için basit bir sarz devresi eklemiştim, yaptığım zaman proteus yülklü değildi baskı devreyi kendim çıkarmıştım. --------------Sizin verdiğiniz linke baktım ben böyle değilde birebir fm verici alıcı devreleri isiste simüle edilebilirmi diye merak ediyordum, isiste anten devre elemanı olarak gözüküyor acaba dedim olurmu diye fm verici devresi kurdum hiçbir işe yaramadı merakım oydu. Sizin devreyide transistörlü collpits, hartley vs osilatör olarak bekliyordum ama farklı birşey çıktı. Aslında siz tam olarak ne yapacaksınız sadece simülasyon mu lazım yoksa wattlık vericimi yapacaksınız yada benimki gibi basit birşeymi? Ben nasıl çalıştığını öğrenmek için epey uğraşmıştım sonunda şuna kanaat getirdim uzun mesafeli yayın için 10 15 liraya satılan araba için fm vericileri alıp çıkışını yükseltmek bununla ilgili çok güzel bir çalışma 1.5 W Power Amplifier type class-C tabi belli mesafeden sonra yayın yapmanın yasak yada izne tabi olduğunu belirtmek zorundayım.
 
internette ns73 fm transmitter diye bir bakın ilginizi çekebilir.
 
fm vericiler çok ince işler. düzgün çalışanını bulmak zor
 
lise de yapılan devreler genellikle hiç çalışmazdı. Çok uğraşmıştım. oradan hatırlıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst