altus al-161x motor problemi

qazwsxqaz

Üye
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
44
selamlar,
altus al-161x marka makinenin motoru ilk hareketi vermekte zorlanıyor. kasnağa ilk hareketi elle verdiğimde sorunsuzca çalışmaya devam ediyor.
üst kapağı açıp şöyle bir baktım, 4 ayaklı olan kondansatör(parazit kondansatörüymüş galiba adı) akmış, başka da gözle görülen bir duruma rastlamadım. makine boşken sorunsuz çalışıyor motoru.
Önerileriniz için teşekkürler şimdiden.
 
4 ayaklı parazit kondansatörünün yanında 16mf motor kondansatörü var. değiştirin sorun çözülecektir. yeni kondansatörden sonra motor kalkışı ani olacağı için ilk harekette "vıyyk" sesi ile kalkış yapabilir. böyle bir sorun olursa servisten orjinal kayışı alıp değiştirin. yeni orjinal kayışlar eskisinden daha kalın. ses problemleri için iyileştirme yapıldı
 
kömürleri bitmiş olabilir mi peki? parçacıya 2 kere gitmemek için ikisini de alsam diyorum.
 
sizin üründe kömürsüz fırçasız asenkron motor kullanılmıştır. kömür yok yani.
 
slm benim altus al 161l çamaşır makinamda motor sorunu var aynen elle çevirince çalışıyor kondaströr deiştirdim ama yine aynı yardımcı olurmusunuz
 
Selamünaleyküm,
Son cevaptan sonra 3 sene geçmiş ama benim de şu an bilgiye ihtitacım var.Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
Olayım şu: elimde Altus makinadan sökülen bir motor var 16 mf. kondansatörüde beraber. Ancak bağlantısı yok.Motor yerinden söküldükten sonra fişi 20-30 cm uç kalacak şekilde kesilmiş halde geldi.
Ben bu motoru Zımpara makinası yapmak için kullanacağım.Motor üzerinde çeşitli renklerde kablolar var. Bu kabloları nasıl bağlayıp ilişkilendireyimki Yıkama hızı ve sıkma hızı ile sağ-sol dönüşleri yapabilecek bağlantıları sağlıyayım.
Bu açıklamalara göre yardımcı olabilecekleri bekliyorum.Motor üzerindeki kablo renkleri gerekir diyen olursa resmini atmaya çalışırım .
 
Selamünaleyküm,
18 Mayısta yazdığım mesajdan sonra bu başlığa mesaj yazan olmamış.Yoksa bu konuda bilgisi olan yokda onun için mi cevap veren yok .
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,610
Son üye
cagriaytmz

Yeni konular

Geri
Üst