Altivar 11 deki DO Çıkışının Görevi Tam Olarak Nedir?

nitekser

Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
42
altivar 11 de mevcut olan do çıkışı ne işlem yapmaktadır
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
0-15 V analog sinyal alınabilir. Bu sinyal yapılan konfigurasyona göre motorun akım değeri veya frekans değerini gösterebilir. Yine ayarlanan bir frekans veya akım eşik değerine ulaşıldığında lojik sinyal alınabilir. alınan gerilim 15V pini ile DO pini arasındadır.
Konfigurasyon parametreleri;
FUN --
D0
ACt nO :atanmamış
OCr : Analog çıkış , motor akımı (Tam sinyal(15V) sürücü anma akımının %200 ü)
rFr : Analog çıkış , motor frekansı (Tam sinyal HSP nin (En yüksek frekans parametresi) %100 ü dür)
FtA : Lojik Çıkış 1 = Motor frekansı Ftd değerini aştı
SrA :Lojik Çıkış 1= Motor Frekansı Ftd değerine eşit
CtA :Lojik Çıkış Motor akımı Ctd değerini aştı
Ftd : Frekans eşik değeri (Act=FtA ise görülür)
Ctd : Akım eşik değeri (Act=CtA ise görülür)
 
Merhaba bu çıkış invertere gelen voltajI 200 voltun altında olursa hata sebebi olarak başka bir karta hata olarak atabilirmi.
 
İnverter gerilimi düşerse hata verir. (USF hatası ) RA - RC hata kontağından bunu görebilirsiniz. Hata varken veya inverter bağlantısı kesikken RA-RC kontağı açılır. Gerilim değeri kaça düştüğünde hata ortaya çıkıyor onu bilmiyorum. Denemek lazım.
 
rFr : Analog çıkış , motor frekansı (Tam sinyal HSP nin (En yüksek frekans parametresi) %100 ü dür) ayarlanmış olan parametre budur bunun tam olrak açılımını yapmanız mümkünmüdür.
 
Do - 15V pinleri arasından 0-15V aralığında bir analog sinyal üretir. Eğer parametre rFr ise bu motorun çalışma frekansı ile orantılı bir gerilim değeridir. Motor LSP ile HSP parametrelerine yazdığımız frekans aralığında çalıştırılabilir. Diyelim ki LSP =0 Hz HSP = 60Hz olarak ayarladık. Motor çalışırken DO dan aldığımız analog sinyalin genliği 15 V ise motora uygulanan frekans 60 Hz dir. 10 V ise ; 10*60/15 = 40 (Yani motora uygulanan gerilimin frekansı o anda 40 Hz dir.)
 
verdiğiniz bilgi açıklayıcı oldu benim anlamış olduğum demekki inverter çalışma esnasında bizim elektronik kartımıza voltaj sinyali gönderiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst