Altium Designer Lisanssız Kullanım Hk.da Kafa Karışıklığı

sevk-io

Üye
Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
İnternette altium hakkında nedir ne değildir diye bakınırken 2009 yılına ait, programın merkeze ping atıp Lisanssız kullanımı tespit ettiklerine yönelik postlar gözüme çarptı. Günümüzde altium için böyle bir şeyle karşılaşan veya yakınında olup biten var mı ? Benzer bi şekilde windows, bireysel kullanıcıların peşine düşse milletin hali nice olur düşüncesinden yola çıkarak pek yüksek ihtimal vermiyorum ama aklıma gelmişken bir de sizlerin fikrini almak istedim.
 

Hocam ilk bağlantınızdakine benzer şeylerden bahsedenler buldum ama bunların hepsi firmalarda tespit ediliyor, bireysel kullanıcı için yaşanmış birşeye rastlamadım. İkinci bağlantınızdaki yöntem güvenilir midir? esasen ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum da.
 
Dostum merhaba :)
Sektörün uzun zamandır içindeki biri olarak yazıyorum; cevap şüphesizki evet. Yani Altium, Solidworks, Autocad vs tüm programlar crack'li ve ticari bir kullanımda iz sürer. Bu şekilde yakalanan ve ağır cezalara çarptırılan yüzlerce firma sayabilirim sana :) Düşünsene binlerce mühendis çalıştırıp bir yazılım geliştiriyorsun ve X firması gelip senin bütün emeklerini hiçe sayarak, bedavadan emeğinin üstüne yatıyor. O şirketin sahibi sen de olsan hakkını ararsın, bu çok doğal.

Fakat bireysel kullanıcıysan, amacın ticari değil evde kendini eğitmeye yönelik ise müdahalede bulunmuyorlar. Durumun buysa elbette kullanabilirsin ama ticari ise yapacağın en büyük hata olur benden uyarması :)
 
böyle birşey varmı yoksa herkes duyuma göre mi konuşuyor fikir yürütüyor günümüzde dedikodu öyle birşey olduki sanki kendi yaşamış gibi anlatıyor herkes.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst