Alternatör

hanım rize-pazarlı . memlekete gidersek jeneratörcüolduğumu katiii suretle saklıyorum . enişte ne iş yapıyorsun deye sorarlarsa belediyede çöpçüyüm diyorum.
Yüksek rakımdan aşağı düşen hızlı sular herhalde herkesin bedava enerji iştahını kabartıyor.
Edit : Hemşin deresiymiş :)

yılar yıllar önce ordu perşembeye yavru levrek götürmüştüm, daha doğrusu nakliye kamyonlarında ve denize transferde kontrol ve sorumlu kişi olarak. şirket ayağa kalkmıştı, 15 yılda ilk kez bir Türk nakliyeye, hem de şehirler arası sevkiyata fransızlar beni göndermişlerdi. nerdeyse sıfıra yakın nakliye kayıbıyla balıkları denize ulaştırdım. orada fena bir ilgiye uğradım, herkes beni mühendis zannetmişti. ilk sordukları dağdan gelen suda balık yetiştirilir mi? olmuştu. ilk cevabım evet çok güzel olur. ikinci cevap yukarılar çaylık mı olmuştu. onlar evet deyince, ilaçlama var mı dedim ikinci eveti aldıktan sonra olmaz demiştim.

Son düzenleme:
bu konuda deneme yapmış biri olarak şarj dinamosunu söküp mıknatıs koyarak çalışma önermem.
mıknatıs koyarsanız belirli bir gücün üstüne çıkamaz bu güç de düşük kalıyor. epoksi ile dondurma yapmanız gerek kırılgan bir malzeme mıknatıslar. onun yerine size elektrikli motosiklet tekeri öneriyorum. bldc motor 3 çıkış lı 3 lü diyot düzeneği ile dc elde edersiniz . 24 volt akü grup sistemlerini şarj kontrol üniteleri ile çok rahat şarj edebilirsiniz. sabit akış debisi varsa ve 12 volt tek akü ile çalışıyorsanız şarj dinamosu olduğu gibi kullanın. ancak şarj kontrol ünitesi olmadığı için araçlardaki gibi kullanamazsınız bu sistemi . akünüz zarar görebilir.
eskiden yaylada araç alternatör ile 12 volt üretip 100 metre ilerideki evinde kullanmak istemişti birisi. deneme yaptılar 12 volt o mesafede kablo direnci ile evde lamba yakmıyordu. tabi o dönemde led lambalar yaygın değildi inverter filan çok bilinen konular değildi. yaygın değildi. projeyi sonlandırmışlardı . 25 30 sene önce .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,975
Kullanıcılar
454,619
Son üye
hyrtnnn

Yeni konular

Geri