Alternatör veya sarj dinamosu

Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar küçük bir atölyem var ve kışın biraz soğuk oluyor. Burada günde ortalama 6 7 saat çalışmaktayım. Atölye de çalıştığım süre boyunca 1.5 kw inverter ve 1.5 kw gücünde motorun çalıştırdığı bir makina var. Aklıma şu soru geldi ısınma için fazladan enerji harcamak istemiyorum. Ben motordan hareket enerjisi alıp enerji üretmek istiyorum. Ürettiğim enerji yi de ısı enerjisine çevirmek istiyorum. Aklıma takılan nokta şu bir alternatör den enerji uretsem olur ancak makinanın hızı çalışma şartlarına göre değişiyor bu da üreteceğim enerjinin voltajını sürekli değiştirir. Yanı ( makina 50 hz ile 100 hz arasında çalışıyor) bu konuda bana nasil bir oneri sunabilirsiniz. Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1.5 kW inverterin enerji kaynağı nedir? Burayı nereden besliyorsunuz?
 
Malesef motordan bir tahrik alip tekrar enerji üretmek ve bu enerjiyi kullanma fikri mantikli değil.

Motora bindirerek ureteceginiz her yuk sebekeden verim dolayisi ile daha fazla enerji ceklek demektir. Cunku arada bir cok enerji donusumleri vardir. Ac voltaj dc ye dc voltaj igbt ler vasitasiyla tekra ac ye bu üretilen voltaj motor araciligiyla hareket enerjisine sonra alternatorle tekrar elektrik enerjisine ve sonra yine isi enerjisine..

Her çevrim bir enerji kaybidir.

Sebekenden direkt isinsaniz daha verimli ve sorunsuz olacaktir.
 
12 veya 24 volt dc giriş ile çalışan 220 ac veren inverterden mi bahsediyorsun.
 
Şebeke girişi ve motor döndüğünü söylemişti arkadaşımız. Sanırım frekans konverteri..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst