alternatör veya jenaratör ürettiği elektirik şehir şebekesiyle desteklene bilirmi?

abdllah

Üye
Katılım
20 Ocak 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
35
öncelikle iyi günler.

1.sorum şu;teorik olarak jeneratör veya alternatörün devamlı güç ürettiğini varsayacağız ama alternatör yada jenaratör istenilen enerjıyi karşılayamadığı vakit şehir şebekesinden o anda eksik kalan enerjiyi karşılaya bilecek bir sistem varmı

istenen güç 10 kw olsun
alternatörün gücü 8 kw olsun
geri kalan 2 kw lık gücü şehir şebekesinden karsılamak

2.hiç durmadan değişik yük altında çalışabilen aletrnatörler hangileridir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Klasik sistemlerde jeneratör-Şebeke transfer panoları kullanılır. Şebeke elektriği varken şebeke kontaktörü vasıtasıyla enerji yüke iletilir. Şebeke elektriği kesildiğinde ise şebeke kontaktörü devreden çıkar, jeneratör kontaktörü devreye girer. Bu konaktörlerin her ikisi de devrede olmaz hiç bir zaman (nornalde kapalı kontaklarla birbirine kilitleme yaptırılır).

Şebeke elektriği varken neden jeneratörlen kullanacaksınız ki elektriği? Daha pahalıya mal olur.
Siz bu iş için değişik uygulamalar yapmalısınız. Benim aklıma gelenlerden birisi şu:

Yükün bir kısmını ayırmalısınız ve onun için ayrı bir transfer panosu yapmalısınız. Jeneratör çıkış kablosundan çekilen akımı kontrol etmelisiniz. Jeneratörden çekilen akım belirli bir değeri (jeneratör anma akımını) aştığında, daha önceden ayırdığınız yükün transfer panosundan jeneratör kontaktörünün bırakıp, şebeke kontaktörünün çekmesini sağlamalısınız (Şebeke elektriği yok ise yük boşta kalır).

Yok ben her zaman jeneratörle şebeke elektriğinin paralel çalışmasını istiyorum diyorsanız, bu zaten enterkonnekte şebekeye (220-380V mertebesinde) paralel bağlantı demek.
 
alternatörler ve şehir şebekesi ayrı birer kavram değil elbeteki şebeke ile ister agde ister o gde senkron yapılıp enter konnekte sisteme bağlanabilirler bunda her hangi bir sıkıntı yok ama sizizn mantıktaki küçük güçlerde değil şu an bizizm yaptığımız en küçük şebeke yedeği sistem 500 kva yük paylaştırıcılarla bu yükün nereden ne kadarının paylaştırılacağıda ayrlanabilir .. .

2sorunuzun cevabı ise bütün alternatörler hiç durmadan çalışabilir ac alternatörlerinden bahsediyorum bunda herhangi bir sınırlamamız yok teknik olarak rulman ve yatakları değişeceği zaman tabiki durdurulmalıdır normal bir alternatör sürekli çalıştırılacaksa illaki yatak kısımlarında değişiklik yapmak gerekebilir daha uzun çalışması bakımından ..

örneğin dinamik upslerdeki alternatörler hiç durmaz sürekli çalışır ve sistemin tüm yükü onun üzerinden alınır bunda bir sıkıntı yok

ama dediğim gibi 2kva falan 10 kva falan için yapamak olmaz sistemin efektif ve rantable olması için en aşağı 250 kva olması gerekir
 
cavaplarınız ıcın tesekurler .http://www.youtube.com/watch?v=Fv53K...eature=related.
benim üstünde çalıştığım proje bunun büyütülmüş hali . 20 kwl lık bir altarnatör bulmaya calısıyorum sorduklarımda, hep şu kadar calısma sukadar bekleme süresi dediklari için. devamlı yük altında calışırmı diye sordum.
yönetici arkadaşın niye jenaratör kullanıyorsun şebeke varken sorusunuda paylaştığım videodan dolayı,eger fazla yük cekersem şebekeden karsılması amcıyla.
sayın servetd bunu birleştirmyi küçük kw larda yapamzmıyız
 
elbetteki 10 kvada bile yaparız
ama size şöyle maliyetlerden bahsedeyim 2 adet woodward easygen 3500 alacaksınız liste fiyatı 2800 euro
size 6 adet clas 0.5 akım trafosu lazım 10 kvada yapmak için dizel motor lazım illaki 1500e sabitlemek için 10 kva elektronik governorlu bulmak zor governor almak lazım 1300 euro ona aktuatör lazım 1200 euro yani maliyetler bunlar değermi 20 kva için tasarruf senin 5000 euro gözden ıkaracaksın jeneratörde 5000 bulsak 10.000 karaını ver sen

yanlız bu videonun senin sorunla uzak yakın alakası yok bu sistemler kolay dönüşüm için kurulur örneğin türkiyede bazı hava üslerinde amerikan teknolojisi kullanıldığı için 60 hz sağlmaya yönelik 208 volt 60 hz lik alternatörler 380 volt 50 hz 1800 devirle tahrişk edilir ve çıkan voltaj alternatörden 208 volt 60 hz dir
yina bazı izole sistemlerde sistemin enerjisisni tamamen şebek etkilerinden izole etmek için reghulatör niyetine ki regulatörden kesinlikle daha iy( harmonik anahtarlamas akımları vs) kullanılırlar .. yane bir nevi izalasyon trafosu kullanmak yerine sistemi tam bağımsız bir enerjiile beslemek için fakat bizizm bahsettiğimiz konu bir kaynağa başka bir kaynağın destek olması dikkatini çekerim..
 
Son düzenleme:
servet hocam ben size sistemimi anlatım daha acıklayıcı olur umarım.servet hocam orda ki video hz değiştirici değil bizim mucid olan muarrem yıldızın 2004 yılında bulduğu sistemin benzeri bir sistem..sistemin çalışması şöyle:bir motor birde altarnatör var.bunların millerini birbirine bağladıktan sonra .;normal motor prize takılıp çalıştırılıyor ,doğal olarak güç mil yardımıyla alternatöre aktarılıyor. altarnatör belli bir devirde dönmeye başlayınca anahtar yardımıyla otomatik olarak prizdeki elektirik kesiliyor.alternatorun gucu devreye giriyor ve motorun gücü artık alternatörden sağlanıyor. bu sistemi muaamer ince 12 voltluk motor ve alternatörle yapmıştı.12 voltluk motoru aküyle çalıştırıyordu başta.

ben 10 kwlıgı örnek olsun diye demiştim ilgilendiğiniz için çok teşekürler .
 
anlamsız enerjinin ana temel kanunu HİÇ BİR ZAMAN ALDIĞIN GÜÇ VERDİĞİNDEN FAZLA OLAMAZ
Yani sen o motora 2kw güç verisen alternatörden en iyi en iyi ihtimalle 1.98 kw alırsın böyle bir şey mevzu bahis olamaz öle bir şey olsa mantık olarak biz 1 voltu milyonlarca volta çıkarmamız mumkün o zaman 34.000 e çıkarır tüm şehri besleriz dimi peki bu güç nereden geliyor ? elektrikte voltajın bir önemi yok önemli olan güç .. kendi kendinemi ? arabalarda hybrid denemeleri yapıyorlar o bile zor sıkıntı yaratıyor neticede benzin aküyü dolduruyor stabil durumlarda akü devreye giriyor . bu bilime aykırı bişi tekniğe fenne herşeye aykırı
 
bilgileriniziçin çok teşekürler. ama ben imkansız diye bişey olmadığını düşünüyorum onca yıl newton kanunları vardı değişmez ama şuan kuantum fiziği var newtonu alt ust eden , hemde bilim insanlarını şaşırtacak şekilde..ben yapılmış bir şeyi yapmaya çalışmak için uğraşıyorum.verdiğiniz bilgiler için tekrardan çok teşekürler. bu arada dediğiniz gibi muammer ince 1 voltu milyon volta cıkarabileceğini söylemiş.patentleri felanda alınmış durumda şuan:)
 
Abdllah arkadaşım siz Servet beyi dinleyin Servet bey haklı.Bu gün 150 MW emnerji üretecek bir termik santral için dünyanın heryerinde yaklaşık 450 milyon dolar yatırım yapılıyor.Sizin hevesinizi kırmak istemem ama daha önceleri birçok kişinin denemiş olduğu bir şeyi deniyorsunuz.Bu işten sizin kazancınız araştırma kültürünüzü ve tecrübelerinizi geliştirmek olacaktır,tabi bunlarda yabana atılacak şeyler değil.Güç faktörü bu işin ana problemi .Biz termik santralda 3000 devirde 80 ton ağırlığındaki türbin ve genarator rotorunu döndürecek buhar gücünü ilk anda 10 ton buhar ile sağlarız.Şimdi dikkat et sistemle paralele girdiğimizde yani 150 MW yüke ulaştığımızda ise 450 ton buhar harcarız.Senin bahsettiğin mekanizma yükü gördüğünde frenleyecektir.Çalışmalarında başarılar dilerim.......
 
bilgileriniz ve destekleriniz için teşekürler .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,874
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst