Alternatör Uyartımı (resimli) yardım

Sayın Hocam; şimdi uyartım dinamosundan gelen Doğru akımın rotordaki sargılara aktarımın fırça ile olduğunu göstermişsiniz.
Peki bu Doğru akımın volt'u sistemine göre değişir sanırım. Peki bir santral generatörü için uyartım için kaç volt gerekir?

O da santralden santrale değişir tabii...Mevcut bir HESden örnek vereyim:4,2 MVA gücünde 6.3 kW luk generatör için anma yükünde uyarma gerilimi 96 V, uyarma akımı 13,11 A olarak verilmiş.Gerilim 47,5 Volt ile 210 V arasında ayarlanabiliyor.

Bir makalede rastgeldiğim 500 MWlık büyük santralde ise ana uyarma generatörünün gerilimi 600 V (maksimum 1000 V) ,uyarma akımı 6.3 kA, (yardımcı uyarmanın gerilim ve akımı ise 220 V ve 195 A)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
merhaba forumda bende yeniyim ve bir alternatör arızası ile karşı karşıyayım dizel motor çalışıyor fakat şalteri I konumuna getirince yani besleme yapınca dizeli susturuyor arıza veriyor alternatör çıkış uçlarında ise hiç bir voltaj görmüyorum nedendir?Teşekkürler...
 
Herkese selamlar çok geç.bulduğum bu konrol kalemi yaşlı bir üyesi,olarak ruzgar türbünü yapma fikrindeyim.elimde.180.v 4000 devir 2 hp bir koşu bandı motorum var el ile hafif çevir memde.led lambaları yakıyor.bu motordan,ruzgar türübünü olurmu .cevap verirseniz sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst