Bu size verilmiş ödev mi ? Kağıt üzerinde mi hesaplamalar gerekli . Nette bulabilirsiniz.
Gerçekten yapıp, yazdığınız değerleri ölçerek görmek istiyorsanız ; İlk mesajımı okuyunuz.
[/QUOTE
ödev değil köyün yaylasında hayvan yapıyoruz çok fazla rüzgar esiyor kendim de elektrik elektronik mezunuyum alternatör fiyatlarına baktım mı çok fazla geldiği için kendim yapmak istedim nette bir cevap bulamadım tam istediğime göre 10kw lık 45 amper 220 vlot çıkışlı bir alternatör nasıl sarıldığını göstermiyorlar onu geçtim 1kw'lık göstermiyorlar bir videoya denk geldim ama adamın anlattıkların dan bir şey anlamadım sadece bobinin sipir sayısı ne kadar çok olursa o kadar elektriğin volatajı fazla oluyor ve bakır telin kesiti ne kadar kalın olursa o kadar akım fazla çekilebiliyor ve nedyum mıklatıslar kullanılıyor bunları öğrendim ama benim öğrenmek istediğim şey ise 1kw lık bir alternatörü ele alırsak 1 kwlık çıkış vermesi için bobinlerin kaç sipir olması lazım sonra 220 volt vermesini istediğim için 1000/220 ohm kanunda yola çıkarsak 5 amperlik bir akım elde etmiş oluyoruz sonucta 5 ampere kadar cekilebilir diye düşünüyorum peki bunu ben bir assekron motorun statorundan ve rotorundan yapmaya kalkarsam nasıl bir stator cecem statorun kanal genişlikleri ne kadar olacak starun içine giren rotorun girdiği yatak aralığı ne kadar olacak birde ben 1 kwlık istemiyorum 10 kw lık istiyorum bunun bir formülü yok mu lütfen biliyorsanız yardımcı olun
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hic sarmadim ama stator sariminin sincap kafesli motor sarmaktan cok da farki olmamasi lazim. Ilave olarak doner aksama uyartim sargisi saracaksin. (Belki sabit miknatis koymak da mumkun)

10kw dedigine gore bu muhtemelen 3 fazli olacaktir. 3 fazli 10kw asenkron motor alip bunun rotorunu modifiye etmen daha mantikli gibi. Istedigin guc itibariyle pahali bir ugras olacak.

Baslangicta 10kw yerine daha dusuk guclerle baslayip tecrube edinmek sanki daha az arge masrafi olur gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst