ALTİVAR31..N4 SÜRÜCÜ POTANSİYOMETRE

ermankrc

Üye
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Herkese kolay gelsin...

Sürücü ile motora yol veriyorum potansiyometre ile frekans ayarı yapabiliyorum.
Fakat değer fazla değişmiyor. 0-10 hz gibi bir değer değişiyor. ne yaptıysam buna bir çözüm bulamadım. Kullandığım potans 10k dır. Acaba potansın hassasiyet ayarı varmı ?
Sürücü kılavuzuna baktım böle bişey göremedim.Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim...

Herkese şimdiden teşekkürler...
 
sürücünün maximum frekansı 10hz olabilir. 0-10hz 0-10v bir karıştırmada olabilir. sürücü fabrika ayarlarına getirip tekrar herşeyi kontrol ederek parametre girmek gerekir.
 
Yanlış hatırlamıyorsam 2K'lık pot kullanılması tavsiye ediliyordu ATV sürücüleri için. Ayrıca minimum ve maksimum frekans parametrelerini kontrol etmeniz gerekiyor pot ile kontrol ayarlarında. Kullanım kılavuzundan tanımladığınız ayarları kontrol ederseniz rahatlıkla çözeceksiniz yüksek olasılıkla. Kolay gelsin.
 
Teşekkürler

tam anlatamadım galiba, mesela alt limit 0 yaptım üst limit 50 yaptım. motoru çalıştırdım potansla ayar yapıyorum ama 40-50 arası değişiyor . daha aşağıya inmiyor. sorun bu ... cevaplar için teşekkür ederim.

bu problem neden kaynaklanabilir. bi parametre ayarı var mı ?
 
potansın alt ucu sıfır yani eksi uçta olmayabilir yada potansın içinde iletim eksikliği vardır sıfır tarafı tam iletken değildir potansı değiştir orta uç ile sıfır tarafını voltmetre ile ölç voltaj on volt ile sıfır volt arasında değişmeli
 
Menude, set menü süne girin, "lsp" sayfasında mınınumum Hz, ayarına bakın, sızden önce birisi minumum Hz i 40 olarak ayarlamıssa, 40 dan asagıya inmiyebilirsiniz. BU da bir ihtimal tabiiki..
..
 
İlk olarak LSP=0.HSP=50 olmalı.Daha sonra potun bir ucunu invertörün +10V ucuna diğer ucunu COM ucuna potun orta ucunuda AI1 girişine bağla.Birde ctl menüsünde frı parametresini AI1(analog input 1)olarak ayarla.Tabi bunlardan önce potun sağlamlığını test etmekte fayda var.Bugün benim başıma geldide.Basit bir 10K pot yüzünden koca makina çalışmıyordu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst