Alpek kablolu demir direklerde topraklama yapılır mı?

Katılım
30 Eki 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar.
Havai hat projesinde çaşılıyorum.Projede demir tip kafes ve I tipi direkler aracılığı ile ALPEK kablo taşınıyor.Yalnız,projede bütün demir direkler topraklanmış gösteriyor.Sizce bu direklerin topraklanmasına gerek var mı?
Alpek kablolar da sadece nötr hattı çıplak, diğer fazlar izoleli.

Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
bahsetiniz topraklama koruma topraklaması
elektrik tesisleri ve topraklama yönetmenliklerinde belirtilmiştir.yapılması zorunludur.
 
bahsetiniz topraklama koruma topraklaması
elektrik tesisleri ve topraklama yönetmenliklerinde belirtilmiştir.yapılması zorunludur.


Evet ama kablolar izoleli olduğu için kablo ile direk arasında herhangi bir temas söz konusu olmayacak.Yine de kabloların yırtılıp direğe temas etme ihtimalini mi göz önüne alıp topraklama yapacağız yoksa direğe yıldırım çarpma ihtimaline karşı mı?
 
güvenlik amaçlı her ihtimale karşı topraklama şarttır.
 
topraklama levhası yada bakır kazıklardan çakcan sonra megeri alıp ölçümünü yap 0.5ohm çıkması gerekiyor çıkmazsa ilave kazık çakarsın her iki kazığın arası enaz 5 m olması gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst