Allen Bradley PLC ile Fault Kaldırma Nasıl Yapılır?

SELAMSSS

Üye
Katılım
20 Kas 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
47
arkadaşlar elimde pekçok allen bradley plc 5/04 c serisi cpu var fakat bu cpular enerjı kesintilerinde ve tekrar verdiğimizde zaman zaman fault durumuna düşüyor ve bu fault durumundan kurtaramıyorum.fault durumundan kurtarabilmem için haberleşme kurmam lazım fakat her nedense enerjı kesilip geldiğinde (yani fault durumuna düştüğünde)kesinlikle haberleşme kuramıyorum.dolayısıyla bu cpular kullanılmaz duruma geliyor.bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş var ise ve burada paylaşırsa ben ve benım gibi arkadaşlara faydalı olacagını düşünüyorum.

not:cpu üzerinde arızalı ekipman yok.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Fabrika ayarlarına geri döndürmeyi denedin mi? Elektrik kesintilerine çözüm olarak UPS kullanabilirsin.
 
programsalda olabilir plc projesini gözden geçirmen lazım hatadayken plc online olabilirsin ancak run pozisyonuna alamazsın o yüzdenden hataya GEÇTİĞİ ZAMAN GELİP BİLGİSAYARI PLC YE BAĞLA VE FAULT NEDENİNE BAK
 
Bu problemin iki nedeni olabilir. Bahsettiğiniz CPU SLC5/04 olsa gerek. Birinci olarak, programsal hata yani CPU'nun I/O kartlarından biri ya da bir kaçı ile iletişim kurulamaması. Ancak bu durum olsa dahi CPU ile bağlantı kurabilmeniz gerekiyor tabi fault lambası yanıp sönme hareketini yapıyor olmalı. İkinci neden yüksek ihtimal firmware ile ilgili bir problem mevcut. Eğer bu CPU'lara firmware yakma işlemi yapıyorsanız yanlış bir firmware paket uygulaması gerçekleştiriliyor olabilirsiniz. Eğer Fault lambası yanıp sönme hareketi yapıyor ise CPU ile iletişim kurabilmeniz gerekiyor.
 
Bahsettiğiniz cpu plc 5/40c serisi olmalı. Bu plc ler Rockwell in eski plc leri hafıza pilini kontrol ettinizmi.Ayrıcı arıza ya geçmeden PLC ile bağlantı kurabiliyormusunuz.
 
Eğer CPU arızadan çıkmıyorsa ve Programların elinizde yedeği varsa...

CPU modülünü sökerek arkada bulunan süper kapasitörün + ve - uçlarını 10 sn boyunca kısa devre yapınız.
Bazı SLC CPU modüllerinde hata versede EPROM'dan programı okumanıza izin verilmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst