allen bradley plc hakkında yardım

bahadir60

Üye
Katılım
25 Ara 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
arkadaşlar elimdeki allen bradley plc lerin programlarını yedeklemem lazım bunun için neler gerekiyor . bu cihazlarda siemens gibi özel kablo istiyor mu, yoksa r232 tarzı bi kablo yeterli mi birde hangi programı kullanabilirim veya nerden bulabilirim. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hangi seri AB plc oldugunu bilmek gerekir. Her serinin ayrı software ve kablosu vardır.
Kimi seriler pasif kabloyla haberlesirken bazı seriler özel converter"li kablolar kullanırlar.

Elinizdeki plc lerin tam olarak ne oldugunu yazarsanız size daha cok yardımcı olmaya calısırım...
 
slm arkadaşlar ab plc kullanıyorum fakat üç makinamdaki plc ile haberleşebiliyordum sonra ne oldu bilmiyorum şu an ikisi ile haberleme sağlayamıyorum sadece biri ile online olabiliyorum.benimle bilgi paylaşacak arkadaşlara teşekkürler
 
molehiya arkadaşımında dediği gibi A-B plc ile sorun yaşayan arkadaşlar lütfen ne tür CPU kullandığınızı yazarsanız daha çok yardımcı olabiliriz, örnegin SLC-500, PLC-5 30, Logix 5561 gibi olabilir, tam olarak katalog kodunu biliyorsanız daha çok yardımcı olabilriz.
 
plckudi arkadaşım slc5 için ne gerekli olur. biraz açıklayabilirmisin bi laptop war diyelim plc ye bağlanmak için ne donanımımızın olması gerekir. saygılar
 
Genelde standart bir SLC 500 serisi CPU larda seri bağlantı (RS232) bulunur ve bu bağlantı kullanılarak DF-1 protokolu ile CPU ile konuşulabilir.

Bir SLC 500 serisi CPU a bağlanmak için, RS232 üzerinden bağlanacağımızı varsayıyorum. bir adet RS232 kablosu (her iki tarafıda dişi DB-9 bağlantı soketi aşağıdaki gibi bağlanmış olmalıdır)

1. Soket 2. Soket
2. pin <-----> 3. pin
3. pin <-----> 2. pin
5. pin <-----> 5. pin

Daha sonra RSLinx yazılımına ihtiyacınız var, son olarak CPU programlamak için RSLogix500 yazılımına ihtiyacınız olacaktır. Başarılar ;)
 
bu engin tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkürü bir borçbilirim plckudi arkadaşım.soket benim laptopda 15 pinli we dişi ozaman olmazmı ?
 
Simulasyon arkadaşım, RS232 bağlantı standart olarak 9 pinli ya da 25 pinlidir. Teknik standart olarak 9 pinli olanlar için DB-9, 25 pinli olanlar için DB-25 adlandırma kullanılır. SLC-500 serisi CPU için DB-9 bağlantı portları kullanılır. Sizin bahsettiğiniz 15 pin port farklı bir amaç için kullanılıyor, dikkat ediniz.
 
plckudi arkadaşım teşekkürler açıklaman için , amma welakin benim laptopda 15 pin dişi soket war dolayısıyla olmaz anlattığın anlatıma göre doğrumu? 2 ci sorum ise (her iki tarafıda dişi DB-9 olmalıdır) bağlantı için parantez içindeki yazıyı yazmışsın . benim anladığım her iki taraftakide dişi ise laptopdaki kesinlikle erkek mi olmalıdır.yoksa dönüştürücü ile laptopdaki dişi porta erkek olarak bağlanabilirmi bu bilgilerim oldukça yetersizdir saygılarımla :)
 
standartlara göre pc de ki rs232 portları her zaman erkek yapıya sahiptir (diger yapıda olan pc simdiye kadar gormedim, varsa gormek isterim) :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,013
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst