Allen Bradley 5000 için Bağlantı Nasıl Yapılır?

basqentli

Üye
Katılım
16 Eki 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Elimde AB 5000 serisi PLC var fakat plc üzerinde ki ethernet üzerinden RS logix ile bağlanamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sanırım ilk önce ağ bağlantılarından işlem yapman gerekecek.dil çubuğunun yanında ağ bağlantılarında tanıla ve onar yapman gerekebilir. sonra RSlogix'ten girip Görülen IP yi tıklayacan ..ordan online dedikten sonra programın karşına gelmesi lazımm..arkadaşım verdiğim bilgi eksik olabilir...şu anda elimin altında olmadıından ve uzun süredir kullanmadıımdan ancak bunları hatırlayabiliyorum...kolay gelsin
 
magi Teşekkürler İlgin için ben IP leri falan hallettim fakat aradaki CAT-5E kabloyu nasıl hazırlayacağım onu bilmiyorum maalesef.
 
Üstad bilgisyarının IP ayarını yaptın ve RSlinx ten configure drives ile bağlanmak istediğin IP'yi seçtinse eğer doğrudan ENET kartına bağlanacaksan cross kablo kullan. Eğer arada bir HUB varsa düz kablo kullan.
Selamlar.
 
ibora teşekkürler yardımın için...

RSlinx ten configure drives ile bağlanmak istediğin IP'yi seçmek ve ENET kartına bağlanmak konusunu bana biraz detaylı anlatırsan sevinirim...
 
Communications>Configure drives menüsüne gir. Avaliable driver types'dan Ethernet devices seç. Gelen kutuda ismi istediğin gibi değirtir. "makina 1", "pres" gibi. OK butonuna bas. Gelen kutuya bağlanacağın IP adresini gir. 10.33.202.77 gibi. Bir hub üzerinden bağlanacaksan ve birden fazla enet kartı varsa hepsinin IP adresini alt alta ekleyebilirsin. IP adreslerini girdikten sonra Tamam butonuna bas. Bilgisayarının IP adresi de ayarlı olmalıdır. Mesela bağlanacağın IP yukarıdaki gibi ise bilgisayar IP'si 10.33.202.100 seçebilirsin. Mask 255.255.255.0 olmalıdır. Bu ayarlar tamamsa RSlinx'teki RSwho butonuna bas. Artık online olman ve RS5000 şasesi üzerinde hangi kartlar varsa görebilirsin.
RS5000 programı üzerinden online olmak istiyorsan bu ayarlar tamamlandıktan sonra uygulama programını açıp Communisations>Who active seçersen RSlinx'i açar ve şaseyi görüntüler. İstediğin CPU'yu seçip online butonuna basarsan online olursun.
Selamlar.
 
Bu güzel paylaşımın ve verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler. Emeğine sağlık.
 
usb kablo ile bağlanabilirsiniz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst