Algılama Sorunu

yusufburak

Üye
Katılım
13 Kas 2011
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba...
Ben bi değirmenin devrini üst taraftan algılamak istiyorum ve bunu PIC ile kontrol edip gerekli hesaplamalar yapıldıktan sonra hızını bulmak istiyorum.Ancak bu değirmenin bir deviri ne kadar sürede aldığını bulabilirsem işim bitmiş gibi bişe olucak.
Renk sensörü veya CNY 70 kullanmayı düşünüyorum ama ikisinide şimdiye kadar hiç kullanmadığım için emin değilim. Bu konuda yardım edebilir misiniz ? Belki bildiğiniz çok farklı yöntemlerde vardır.
 
CNY70 i tavsiye etmem sıkıntı çıkarma ihtimali bence yüksek 1-2 kere küçük çalışmalarımda kullandım tövbe ettirdi hocam
 
anladım :S
siz peki nasıl sorunlarla karşılaştınız ?
 
dış ortam uygulamalarında optik sensörler pek tercih edilmez toz,kir,pas gibi etkenler sistemi kararsızlaştırır.
hall effect sensörler ile yapmanızı tavsiye ederim. hall effect sensor diye google da araştırın çok çeşitleri var. bir mıknatıs ile işi çözersiniz.
 
çok teşekkürler bu hall effect sensörü iş görecek gibi ama güzel bi açıklama ve uygulama vs bulamadım :S sizde kaynak varsa alabilir miyim ?
 
main_loop'a katılıyorum,hall effect yada enduktif sensörle bu işi çözersiniz,hall effect sensorler genelde bc tipi transistör kılıflarında oluyorlar,elinizde pc den çıkma 3 kablolu fan varsa bu fanın içinde o fanın devir bilgisini pc ye veren bir hall effect sensor var demektir.
 
hall effect sensörü mikroişlemci ile kontrol edip hızını hesaplicam ama pek kaynak bulamadım :S sizde döküman var mı bunlarla ilgili ?
 
pic programı yazabiliyormsun. şema lazımsa çizelim.
 
Evet PIC programlayabilirim assembly ya da mikro C ile programı yazabilirim ben sadece nasıl kullanacağımı bilmiyorum bu sensörü :S Proteus içinde %50'den fazla ihtimalle çizim yapabiliirm :)
 
bir ucu +5v bir ucu gnd çıkışıda picin bir io suna pull up direnci ile giriyosun bukadar. hall sensor mıknatısı görüncce 0 a çekiyor çıkışı. mıknatıs yokken +5v a çıkıyor. sen normal buton varmış gibi sayacaksın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst