Alarm sisteminde direnç niye bağlanır ?

tuzunas

Üye
Katılım
29 Ara 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
59
Arkadaşlar foruma yeni üye oldum.
Aklıma takılan bir konu var.Alarm sistemlerinde dirençli bağlantı var.bu ne amaçla kullnılıyor.
Birde bazı sirenlerde + veya - tetik diye bir olay var.bağlantı mantığı nedir.ne amaçla kullnılıyor.
 
dirençlerden biri alarm butonunun hatta irtibatlı olduğunu diğeri ise butona basıldığında hattın bu direnç üzerinden kısadevre edilmesini sağlıyor sirenlerdeki tetiklerde siren seviyelerini belirliyor.
 
doğru anladıysam
alarm sisteminde panik butonu yoksa dirençe'de gerek yok
siren içinde seviye belirler demişsiniz ama anlayamadım
 
Sn.tuzunas,ister kapalı devre olsun ,ister açık devre olsun .Direnç kullanımı basit sabotaj müdahalelerinin önüne geçsin, mantığı ile direnç kullanılır.Bu niteliksiz hırsızları devre dışı eder.Hatta müdahale edebilmek için uygun direnç üzerinden kısa devre edilmesi gerekmektedir.
Sirenlerdeki +/- tetik seçeneğine gelince,bu alarm panelleri ile ilgilidir.Bazı paneller siren tetkleme için - tetik üretir.Bazı paneller + tetik üretir.Siren üreticisi tüm panellere uyum sağlamak adına hem - hem + tetik kullanılmasına olanak sağlar.
 
açıklamalar için teşekkür ederim
 
bağlamak şartmı bağlanmazsa calışmasında bi sorun oluşurmu
 
birde direnç bağlandığında programlamada bir değişiklik oluyormu?
 
üstadım dirençler hat sonlandırma amaçlı kullanılıyor.panel özelliğine göre değişik ohmaj değerleri vardır.mesela paradox 1728 ve 1759 panellerde 2.2 k'lık bir direnç bağlanır ve 127. adreste 4 açık konuma getirilir.bu durumda kabloya bir sabotaj yapıldığında panel devrede 2.2k'lık direnc değerini görmez ve bölge açık gözükür.eğer 127. adreste 4 sönük olur ise direnç bağlanmasına gerek yoktur.
 
Aslında çoğu panel eol (end off line) hat sonlandırma direncinin değerine göre zone ların açık olup olmadığını denetliyor. bazı panellerin paradox,dsc gibi programlarından bu özellik kapatılıp dirençsiz bağlantı yapılması sağlanabiliyor.
Ama ben eğer gerçekten bir güvenlik önlemi almak istiyorum ve hırsızların bu konudan bilgilerini olduğunu düşünüyorum diyorsan hat sonu direncini mutlaka at derim ve bunu panelden değil, dedektörün içinden atmalısın.. Eğer panelden atarsan pek fazla bir işe yaramaz çünkü oratadan bi yerden kısa devre edildiği zaman panel direnci yine görür ve zone u kapalı zanneder. (bu çok bilgili hırsızların yapabileceği birşeydir) ama sen yine de dedektörün içine at direnci..
Umarım anlatabilmişimdir :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,161
Mesajlar
915,573
Kullanıcılar
449,919
Son üye
Serdar.59

Yeni konular

Geri
Üst