Umitozalp

Üye
Katılım
28 Mar 2014
Mesajlar
111
Puanları
1
Yaş
42
Alarm sistemleri kullanım amacı ilk olarak canımızı ve malımız korumaktır. Alarm sistemleri kendi arasında farklı özelliklere ayrılmakta olup takılacak noktaya göre doğru özelliklere sahip alarm sistemi seçilmelidir.

Kablolu ve kablosuz alarm sistemleri
Kablolu ve Kablosuz olarak iki farklı özelliğe sahip alarm sistemi bulunmaktadır. Alarm sisteminin takılacağı yerde kablo çekilmesi sıkıntı ise kablolu yerine kablosuz alarm sistemi kullanılır.

Kablolu alarm sistemleri, kablosuz alarm sistemlerine göre maliyet olarak daha ucuz olup, kablosuz alarm sistemlerine göre daha iyi çalışmaktadır.

Kablosuz alarm sistemleri, kablo çekme imkanı olmayan evlerde tercih edilmektedir.

Alarm sistemleri çalışma mantığı
Alarm paneline bağlı alarm dedektörleri istenmeyen durumu algılar ve alarm kontrol paneline iletir, alarm paneli dedektörlerden gelen alarm durumuna göre duruma göre alarm verir. Panel alarm verdiği zaman sesli, ışıklı ve telefon ile çevreye ve gerekli yerlere haber verebilmektedir.

alarm-sistemleri.png

Alarm sistemi kurulumu profesyonel bir gevenlik sistemi firması tarafından yapılmaz ise kullanıcılara sürekli sorun yaşatmaktadır. Alarm sistemi kulumu ciddi bir iş olup ucuz ürünler ve ucuz işçilik ile kurulmuş alarm sistemi yaşattığı arıza ve yanlış alarmlardan dolayı keşke alarm sistemi taktırmasaydık demenize sebep olur.

Alarm sistemi taktırırken dikkat edilmesi gerekenler
  1. Satın alınacak alarm sistemi ürünleri ucuz ve bilinmeyen bir markadan seçilmemelidir. Bu konuda fikir edinmek için en iyi alarm sistemi hangisi yazımızı inceleyebilirsiniz.
  2. Alarm sistemi kurulumu mutlaka profesyonel bir güvenlik sistemi firması tarafından yapılmalıdır. Alarm sistemi kurulumunu bilmeyip sistem satan bir çok firma bulunmakta olup bu kişi yada firmalar takmış oldukları sistemlerde kullanıcılar ciddi sorunlar yaşamaktadırlar.
  3. Alarm montajını yapan teknik ekibe mutlaka siren sabotajının bağlantısının yapıldığı sorulmalıdır. Harici siren sabotaj özelliği aktif edilme ise o alarm sistemi hırsızlar tarafından kolayca devre dışı bırakılır.
  4. Alarm sistemi kurulumu bittiğinde sisteme bağlı dedektörlerin bölge listesi mutlaka kurulumu yapan teknisyenden istenmelidir. Alarm bölge listesi ile alarm çaldığında hangi dedektörün alarm verdiği takip edilebilir.
  5. Alarm montajı sonrasında sistemin alarm çaldığında verdiğiniz telefonları arayıp aramadığı nmutlaka kontrol edilmelidir.
  6. Arıza ve acil durumda 7 gün 24 saat ulaşabilecekleri teknisyen numarası mutlaka istenmelidir.
alarm-kiralama-252x300.jpg

Alarm sistemi kiralama mantıklı mı ?
Ev yada iş yerinin hırsızlığa karşı korunması için takılan tüm ürünlerin hizmeti veren firmaya ait olup sadece kullanma hakkına sahip olduğunuz bir satış sistemidir.

Kiralanan alarm sisteminde ürünler size ait olmayıp bu ürünler için aylık bir bedel ödemek kaydı ile firmaya ait alarm ürünlerini kullanmış olursunuz.

Alarm sistemi kiralanır ise ;

  • Alarm sistemi için 24 aylık bir taahhüt imzalamanız gerekmektedir. Taahhüt süresinden önce alarm sistemi söktürülmek istenirse cezai yaptırım uygulanmaktadır. Sözleşme esnasında sizden kredi kartı bilgisi istenmekte olup kiralama bedeli her ay verdiğiniz kredi kartından otomatik olarak çekilmektedir.
  • Kurulum için kiralama yapan firmaya montaj bedeli ödemeniz gerekir.
  • Taahhüt süreniz bittikten sonra alarm kiralama hizmetine devam etmek istemiyorsanız takılı olan alarm sisteminin sökülmesi için firma sizden sistem söküm ücreti talep etmektedir.
  • Alarm sistemi için ederinden fazla bedel ödersiniz.
Alarm sistemi kiralayıp mağdur olan binlerce kullanıcının şikayetlerini aşağıdaki linkten inceleyip karar verebilirsiniz.

Alarm sistemi şikayetleri
https://www.sikayetvar.com/alarm-sistemi

En iyi alarm sistemi hangisi

Alarm sistemi kurulumu basit bir iş değildir, sorun yaşamak istemiyorsanız lütfen uzman bir teknisyene alarm sistemi kurulumunu yaptırınız.

Sorumuzun cevabına gelince, internet üzerinden forum sitelerinde yaptığınız araştırmalarda en iyi alarm sistemi olarak kişileri DSC alarm sistemlerini tavsiye ettiğini görebilirsiniz fakat son yıllarda kalitesi ve sorunsuz çalışma özelliği ile Paradox alarm sistemi dsc nin tahtını almış durumdadır.

Elektronik güvenlik sistemleri sektöründe bilinmiş markaların yanında isminin bile bilinmediği markalarda bulunmaktadır. Alarm sisteminde marka çok önemlidir, kurulumdan sonra yanlış alarm ve arıza yaşanmaması için kalitede kendini kanıtlamış bilindik markaların haricinde alarm sistemi satın alınmamasını tavsiye ederiz.

En iyi kalitede alarm sistemi kurdurmak isteyenler için

  • Paradox alarm sistemi
  • DSC alarm sistemi
  • Bosch alarm sistemi
  • Teknim alarm sistemini tavsiye ederiz.
Orta kalitede alarm sistemi sahibi olmak isteyenler için

  • Wisetech alarm sistemi
  • Reksos alarm sistemi
  • LifeSos Alarm sistemini tavsiye ederiz.
Ucuz alarm sistemi isteyenler için

  • Desi alarm sistemini tavsiye ederiz.
 
Orta kalite diye yazdığınız alarm sistemleri gelecek vaad eden sistemler olmadığını düşünüyorum hepsi çin malı
en iyi kalite alarm sistemi dsc caddx ve paradox
Sizinde dediğiniz gibi güvenliğimiz için alarm taktiriyoruz 1 kere satın alıyoruz ben evimde caddx kullanıyorum ve 8 senede sadece 2 kere akü değiştirdim
 
Merhaba wisetech gibi markalara orta kalite dememin sebebi rakamdan dolayı ciddi kullanıcı sayısı bulunması, ve düzgün kurulursa sorun yaşatmamasıdır. En iyi kalitede alarm sistemi markalarında Caddx markasının olmasının sebebi bu markanın neredeyse sadece ( pahalı olmasından dolayı ) pronet alarm sistemi tarafından kullanılmasıdır. Son kullanıcılar öncelikle rakamdan ve markanın çok bilinilmemesinden dolayı tercih etmemektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst