Alarm Sİstemİ Satin Alirken Dİkkat Edİlmesİ Gereken Husular:

teknoboy

Üye
Katılım
11 Mar 2007
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
ALARM SİSTEMİ SATIN ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSULAR:

SATIN ALACAĞINIZ SİSTEM PROFESYONEL BİR SİSTEM Mİ?
Günümüzde profesyonel bir alarm sistemini neredeyse bir GSM telefon fiyatına bile kurduracabilecekken daha ucuz yöntemler ile sahip olunacak amatör alarm sistemlerinin , belki de ona ihtiyacınız olduğu anda sizi yüz üstü bırakabileceğini unutmayın. Piyasadaki hiç bir sabotaj - iletişim - gözetim istasyonuna bağlanabilme - geri besleme gibi özellikleri olmayan alarm sistemlerinin kötü niyetli kişiler tarafından kolayca devre dışı bırakılabileceğini bilin.

Sabotaj Özelliği:

Satın alacağınız panelde ve bu panelle beraber kullanacağınız dedektör , siren gibi cihazlarda , kötü niyetli kişiler tarafından yapıacak müdaheleler durumunda ( tahribat - kablo kesilmesi vs.) sabotaj özelliğinin devreye gireceğinden emin olun.

Harici Siren:

Her ne olursa olsun , kurduracağınız alarm sisteminde içinde panelle bağlantısı kesildiği durumda devreye girecek bir besleme (Akü - Pil) bulunan ve sabotaj özelliği bulunan bir siren kullanın.

Alarm Panelinin Programlanabilme Özelliği:

Satın alacağınız alarm panelinin ,gerektiği zamanlarda , o zamanki ihtiyacınıza göre sizin tarafınızdan programlanabilme özelliği olup olmadığnı öğrenin. (Örn. Bir misafiriniz geldiğinde , misafir yatak odasındaki PIR dedektörü o gece için pasif hale getirmek isteyebilirsiniz)

Montajcı Firma:

Her ne kadar profesyonel bir alarm aldığınıza emin olsanız da , alarm sisteminizin bu özelliklerini tam anlamıyla kullanabilen , gerektiği biçimde montajı yapabilen ve devamlılığı olan bir firma ile anlaşma yapın.


Gözetim Hizmeti:

Profesyonel alarm panelleri , alarm durumlarında sizin telefonlarınızı arayarak sizi haberdar ederler. Gözetim İstasyonuna bağlı alarm sistemleri ise gerekli techizatlarının olması durumunda bundan çok daha fazlasını yaparlar:Örneğin :panik , Soygun, Yangın, Tıbbi alarm, Gaz kaçağı, Su baskını, Hırsızlık, Elektrik kesintisi , Panel akü kontorlü , Giriş/Çıkış takibi , gibi aktiviteleri günün 24 saati kontrol eder ve küçük bir ücret karşılığında sizi bilgilendirir veya gerekli merciler ile direkt bağlantı kurabilirler.
 
ayrıca yeni nesil alarm cihazlarının 50 sayfalık programa kitapları var.alarm sistemini kuran kisinin oldukca profesyonel olması lazım,bir iki sayfayı programlayıp cıkmak yeterlidegil,cihazın butun ozellıklerını bilincli olarak kullanmak lazım.yoksa mercedes alıpta surekli birinci vitesde gitmeye benzer....
 
teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst