alarko 30 hw 250

zyaway

Üye
Katılım
27 Ağu 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
48
herkese merhaba arkadaşlar alarko soğutma grubu a devresi 4 komp. b devresi 3 komp. su soğutmalı chiller grubu cihazın a devresi motorlu expansion valfinde sorun var,bu sorun şöyle expansion valf cihaz devredeyken gazı a1 lider kompresöründeki emiş termistörüne göre ayarlayamıyor ve sisteme likit geliyor termistör omajı normal cihaz devreden çıkacağında da pum-down yapmıyor motorlu expansion bobin omajıda normal yanlız expansion motorunu söktüğümde ve expansion valfi quick test te çalıştırdığımda motorun pistonu normal şartlarda yukarı kaldırıp indirdiği yanlız elle yük verdiğinde indirip kaldırmadığını gördüm arkadaşlar bu expansion valf kaç steptir?yani kapasitesi nedir?yani bunun yerine aynı kapasitede mekanik expansion valf ve selenoid valf koysak aynı işi yapar mı?

yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaşım,
iki çeşit exp. valf var, 750 ve 1500 step. Bahsetiğin gibi TXV ve selenoid valf takmaya kalkarsan makineyi pomp down yaptıramazsın. Arızanın nedeni büyük bir ihtimalle expansion valften kaynaklı görünüyor. Bazen expanson valfi kumanda eden küçük bir kart var, ondan kaynaklanan bir arızadan dolayıda sıkıntı çıkabiliyor. En mantıklısı bu kartın çalışılırlığını kontrol ettikten sonra arıza devam ediyor ise expansion valfi değiştirmen, yada tamir edilebilecek durumdaysa tamir etmen.
 
Carrier cihazlar her ne kadar çıkış suyu sıcaklıgına göre kapasite alıp versede asıl süperheat e göre çalışır. Exv de bu süperheat düşük yada yüksekse ona göre açar yada kapatır.. Eger onun yerine başka bişey takmayı düşünüyorsan bu kontrolü nasıl yapacagınıda düşünmelisin. Yoksa cihaz sürekli süperheat düşük yada yüksek arızası verecektir..Cihaz duracaktır.

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
faydalı bilgi teşekkür ederim
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,283
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst