Alınabilir kalitesi belli solar panel marka önerisi

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,942
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar merhabalar.

Solar panel konusunda çevremde çeşitli şekillerde araştırmalar yapıyorum. Ürün kalitesi fiyat oranları gibi. Araştırdıkça aklım karışıyor.

Bir firma 140 watt paneli 140$ a verirken başka bir firma 400 - 500 $ fiyat veriyor. Hal böyle olunca ikisindende şüphe duymamak elde değil.

Bu paneller üretilirken belli kalite kontrollerinden geçiyor. Kalite sınıfını geçemeyen paneller ne yapılıyor piyasaya ikinci sınıf olarak sürülüyor mu ? Bu aradaki fiyat farkını bu fark mı oluşturuyor? 140$ a alacağım panelden ileride memnuniyetsizlik çıkarmı? Menşei olarak sorarsanız iki üründe çin malı.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
serbest piyasa koşullarından dolayı fiyatlar oynamaktadır. piyasaya yeni çıkan ürün düşük fiyatlıdır. (acaba?) belki de 2-3 yıl sonra bozulacaktır. o yüzden düşük fiyatlı da olabilir.

menşei uzak doğu değil de AB ülkesi olmasını tavsiye ederim. hem garantili olur hem de ömrü uzun olacağını düşünüyorum. VDE IEC gibi standartları varsa rahatlıkla alabilirsin.
 
Benimde dusuncem uretim standartlarina uymayan testleri gecememis urunleri 2. Kalite olarak piyasaya suruyorlar.

Ab ulkesi yada ozel standartlara uygun desem etiketlere bakiyorum onune gelen istedigi etiketi basiyor. Bosch marka alayim dedim artik uretilmiyormus. Bu fiyat farklari aklimi karistirdi.

Ayni fikirleri dusunuyoruz.
 
Abi orbus al akü de panel de şarj kontrol regülatöründe çok iyi ben kullanıyom
 
Dostum nakliye çok sıkıntı ben Antalya'dayım iletişim kursam nakliye kargo sırasında panel hasar gördü diyelim ne olacak? Bu sorunu acaba nakliye sigortası oluyor mu?

Arayıp sormak lazım. Asıl istediğim buradan bir firmadan almak ama tezat oluşturacak bir fiyat farkı var.

Hatta bir çok firmadan bilgi almak için gittiğimde büyük çoğunluğu proje bazlı çalıştıklarını perakende satış yapmadıklarını söyleyip kibarca geri çeviriyorlar.

Ne iş anlamadım. Hala elimde solar panel hücreleri var. Duruyor bir türlü icraata geçirip panel yapamadım. Bu gidişle niyeti bozup kendi panelimi kendim yapıcam. Ama işte evdeki durumlar yüzünden yapamıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst