Alüminyum Kaynak Lehimleme Nasıl Yapılır?

ahmet_ozk

Üye
Katılım
23 Ağu 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
43
selam arkadaşlar belki yer olarak burası değil ama en uygun yer olarak burayı gördüm


alüminyum lehimleme ile ilgili bir sorun olacak

ilçemize yeni yeni güneş enerjisi geliyor

kış mevsimi çetin geçtiğinde alümin olan yerlerde çatlaklar meydana geliyor
ben bu çatlakları nasıl lehimleyecem
mesleğim çaydanlıkların suluğu koptuğunda veya çatladığında orjinal olarak silver teliyle lehimliyorum
her neyse birgün bir iş yerine gittim (nalburiyeci ve hırdavat) bana alüminyum lehimleme ile ilgili alümünyum çubuklar ve birde toz önerdi bunlarla lehimleme yapabilirsin dedi yani oksijen ve tüp ü kullan çubuğu toza batır alüminyumu lehimle dedi acab doğru mudur?


şimdiden teşekkürler
 
oksijenle olanını bilmiyorum ama elektrik kaynağıyla yapılabiliniyor. alüminyum kaynak elektrodu ile yapmanız mümkün. ancak saç çok ince ise zorluk çıkarır.
 
dogru demiş oksijenle en iyi şekilde kaynak yapılır aliminyum kaynak çubugu ve tozunu al ufak taşınabilir oksijen takımıyla senin iş olur
 
Aliminyuma lehim yapılabilir.Akkor telli ampullerin duyları aliminyumdur ve flaman lehimlidir.Özellik kullanılan lehim pastasının özel olmasıdır.Zor bulunur bir malzemedir.Kolay gelsin.
 
verdiğiniz bilgilerden dolayı allah sizden razı olsun
 
Selamun aleyküm

Gerekli bilgiler yazılmış. Elektrik kaynağı ile Tig kaynağında 5A civarlarında bahsettiğiniz lehim yapılabilmekte. Bazı küçük şalomolar var, bakır kaynağı yapan. Bunlarda oksijen yok belki uzun sürüyordur ama iş görebilir gerektiğinde.

Yalnız esasen teknik bir sorundan bahsediyorsunuz.Bu durumda çatlamada tasarım hatası olduğu düşünülür. Sistem detayı verseniz yorumlamak mümkün olur. Mesela bu kısmı yalıtmak , belirli bir boyutta sarımlı kütle oluşturmak;özel bantlarla sarmak, kaynağı gerekli stratejik yerlere destek oluşturur şekilde yapmak veya sistemin o kısmında bazı değişiklikler yapmak daha uygun çözüm sunabilir. Bu durumu engellemek için tasarımcı bir imalatçı zaten uğraşır. O taraflardan da fikir alabilirsiniz.
Başarılar dileriz.
 
üretim hatası olup olmadığını bilmiyorum ama bana intikal eden sorun şu şekilde dir buz tuttuğundan dolayı çatlama oluyor yani bazı yerlerde 12 cm e kadar çatlaklar meydana geliyor bide köydes projesi olduğundan dolayı hemen hemen bütün köylerimizde mevcut tur
 
Araştırma yapmanız size çok faydalı olur diye düşünüyorum. Yalnız araştırmalarınız için bir sınır koymayın. Esas olarak imalatıyle ilgilenen mühendislerle internet veya başka türlü bir ortamda iletişim kurarsanız gerekli tasarım bilgilerini sorabilirsiniz. Devlette veya serbet piyasada.

Bahsettiğiniz çatlak depoda mı oluşmakta? İçindeki su donarken mi çatlama oluyor? Resim vb bilgiler çok faydalı olur.
Bu konuyu hakkıyla araştırırsanız; sadece lehimlerini değil gerekli tasarım veya tedbir uygulamalarını da yapar faydalı olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,592
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst