suat zünbülgil
Üye
Abim iyi pazarlar motor termik değerleri bunlar adamlar 6 ampere ayarlamışlar sürekli motor devreye girip çıkıyor Gene gittim oraya motor çalışmıyordu.10 ampere aldım termiği devreye girdi.6 ampere ayarlanmasını sebebi kuran firmanın gene ekmek yemesimi?3 senedir bu şekilde çalışıyormuş.Diğer dolapta ürünlerin donabilir. Yada sıcaklığı aşağı inmeyebilir. Kapasite ve ürüne göre değişiklik gösterir.
Serkan abi cihaz özellikle öğlen sıcağında sıkıntı yaratıyor.Sabah ve akşamları sorun yok.Bu 5-6 metre bir sütlük rezistans yok,artı olarak gittiğimde termik starttaydı yükseltiğimde cihaz devreye girdi.Selam dostum.
Bir önceki mesajında motorun 3 amper çektiğini yazmıştın. Termik te 6 amper e ayarlı.
Bu durumda termiğin normal koşullarda atmaması lazım. Atıyorsa iki sorun var.
Birincisi ya motor zaman zaman değişen şartlarda aşırı akım çekiyor. Yada termik arızalı erken atıyor.
Soğuk odalarda konuştukmu hatırlamıyorum bu cihazda defrost özelliği varmıydı? Var ise defrost devreye girdiğinde kompresörde çalışır kalıyor ise yüksek akım çekebilir. Çalışma lojiğini incelemek lazım.
Termik arızalı erken atıyor ise termiği değiştirmek lazım.
Trifaze sistemlerde Termik akımı fazların toplamı değildir. Tek bir fazın çektiği akım değerlendirilir.
Sistemde rezistans yok abim.Selam dostum.
Bir önceki mesajında motorun 3 amper çektiğini yazmıştın. Termik te 6 amper e ayarlı.
Bu durumda termiğin normal koşullarda atmaması lazım. Atıyorsa iki sorun var.
Birincisi ya motor zaman zaman değişen şartlarda aşırı akım çekiyor. Yada termik arızalı erken atıyor.
Soğuk odalarda konuştukmu hatırlamıyorum bu cihazda defrost özelliği varmıydı? Var ise defrost devreye girdiğinde kompresörde çalışır kalıyor ise yüksek akım çekebilir. Çalışma lojiğini incelemek lazım.
Termik arızalı erken atıyor ise termiği değiştirmek lazım.
Trifaze sistemlerde Termik akımı fazların toplamı değildir. Tek bir fazın çektiği akım değerlendirilir.
Kondenseri daha yeni yıkadım abimAmberin yükselmesi kondenser sorunu olabilir.
1- basma basıncı kaç bar öğle sıcağında mesela saat 12 de 1 de 2 de?
2- kondenser kirli
3- kondenser fanı küçük yada arızalı
4- kondensrr emiş havası sıcak bir ortamdan çekiyor yada attığı havayı çekiyor
5- kondenser kapasitesi küçük
Bana en sıcak zamanda basma basıncını ve emiş basıncını ölçüp yazar mısın? Birde kondensrrin olduğu yeri resimleyip ekler misin?
Abi sistemde gaz korumada var 3-4 günde bir yapıyormuş acaba öğlen vakti yüklenme çok olupta faz kormumamı kesiyor devreyi ?Basıncı bilmeden yorum yapamam.
Emiş hattı ikş ayrı evaporatör bağlı ise amper değişimi buna bağlı olma olasılığı yüksek.
Ancak bir terslik var. Mesela 1 evap çalışırken 4.5 bar iken ikinci dolap açılınca emiş basıncının yükselmesi lazım. Senin dediğine göre basınç düşüyor bu mantığa ters. Çünkü ikinci dolap demek daha fazla gaz transferi demek. Emiş daha fazla gaz gelmesi emiş basıncını azda olsa yükseltir. Buda kompresörün çektiği akımı yükseltir.
Normalde basıncı bilmem lazım ancak ölçemiyorsan bana yük anında yani öğle saatlerinde kondenser çıkış hattı likit sıcaklığını termometre ile ölçermisin?
Likit tankı değil likit sıcaklığı olacak kondenser çıkışı tam olarak.
Bu sıcaklık kondenserin nispeten normal mi çalıştığı yoksa küçük mü kaldığını anlatabilir. Likit sıcaklığı dış hava sıcaklığına yakın olmalı. Sıcaklık yüksek ise kondensr bir nedenle ısı transferi edemiyor demektir. Bu fan kaynaklı olabilir montaj kaynaklı da yada küçük olduğu içinde olabilir.