Alçak yüksek basınç kombine ayarı

Iki prezostati seri bağlanıp tek alarm alinabilir iki değerden biri açarsa basinc alarmi yanar. Gidip kontrol edilir. Alcak mi yuksek mi sorunlu diye.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
AYBP (Alçak Yüksek Basınç Prosestad) veya HLPS (High-Low Pressure Switch) ayarlanırken aslen sistem basınçları veya çalışma rejimi değildir göz önünde bulundurulması gereken.

Sorun kompresör güvenliğidir.

Bu switchler kompresörün güvenli bölgesi dışında çalışmasına müsaade etmemesi için konur. Bazı durumlarda ilk kalkışta alçak basınç ayarlanan değerin altına inebilir (kısmen ve kısa bir süre). Bu alçak basınç hatasını tetikler ve sürekli hatalı bir kalkış ile karşılaşılabilir.

Başka bir örnek verecek olursak;
VRF sistemlerine bir çok arkadaşımız servis veriyor. Neden 42.5 Barg de HP switch sistemi durduruyor?
Çünkü kullanılan bir çok R410A DC Inv.Scroll kompresör güvenli bölgesi yüksek basınç için üst sınır 65 kondenzasyon için çizilmiştir. Bu nedenle bu kompresörü, bu üst değerden daha yüksek bir basınçta çalıştırmak isterseniz scroll zarar görür (Teflon conta parçalanır, emme ve basma kısa devre olur). Kompresörün zarar görmemesi için HP Switch operasyonu durdurur.
VRF ler aynı zamanda LP switch ile de korunur ve 5-7°C (Yaklaşık) evaporasyonda çalışır. Bu da yaklaşık olarak 8-9 Bar'a denk gelir. Aşağıda gördüğünüz R410A DC Inverter bir kompresörün güvenli operasyon alanıdır (Envelope).
operating-area.png


Bu resimde gördüğünüz gibi üst çizgi sınırı (Condensing temp.) 65°C ile sınırlandırılmış. Yani HP Alarm Eşik değeri 42.5 Bar (R410A) içindir.
Sol tarafta ki dik çizgi ise inilebilir en alt buharlaşma sıcaklığını gösterir (Evaporating temp. ) -27°C ile sınırlandırılmıştır. Yani LP Alarm Eşik değeri 2.0 Bar (R410A) içindir.

Uygulama klima olmasına rağmen sınırlı basınç değişikliklerine sistemde müsaade edilebilir. Ancak güvenli bölge dışına müsaade edilmez. Bu nedenle çalıştığınız kompresör marka, model, shbp gibi bazı özel veriler belirler switch setlerinizi.

Uygulamaya göre HP-LP eşik değeri koymak hatalıdır diyemeyiz. Ancak arıza sıklığını arttırabilen bazı geçici durumlar olabilir. Buda kararlı çalışmayı etkileyebilir.

Bilgi amaçlıdır. Kolay gelsin..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,634
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst