Akvaryum motoru

Katılım
7 Eki 2016
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba arkadaşlar elimde KF-200 adlı akvaryum hava filtresi var, bunu pille nasıl çalıştırabilirim.
IMG_20161021_144751.jpg
 
burada AC girişleri yazılı size asıl gereken kablonun dc çıkış bilgileri olmalıdır.
 
Hocam bunun içini söküp devreyi atıp , onun yerine 2 kablo çıkarıp pil ile çalıştıramazmıyım ?
 
çalıştırırsın da kaç tane pil gerekiyor bulmak lazım
 
İçerisinde bir diyafram ve önünde bbobin olabilir. Bobin AC uygulanınca alternatif bir manyetik alan oluşup diyaframı ileri geri hareket ettiriyor ve hava basıyor olabilir.

Pil ile çalıştırmak zor görünüyor. Bende de buna benzer bir hava kompresörü vardı. Arızalanınca sayın @elektrofizikci gibi içinde ne var diye merak edip sökmüştüm.

siz içini sızdırmazlığını bozmadan açıp görüntüleyebilirseniz pille çalışıp çalışmayacağını söyleyebiliriz.
 
Ufak inverter alıp/yapıp aküyle kullanabilirsin bunun motoru ac ve 220 ister!
 
pille çalışmaz sadece bobin var.
böyle olusa olur...
 
Merhaba arkadaşlar elimde KF-200 adlı akvaryum hava filtresi var, bunu pille nasıl çalıştırabilirim.Ekli dosyayı görüntüle 34778
Akvaryumlarda kullanılan bu tarz hava yada su pompaları genellikle gömülü sistem oduğu için uğraştığınıza değmeyecektir. Bu konu ile ilgili onlarca ev yapımı hava motoru videoları var. Onları izleyerek kendiniz çok daha verimlisini yapabilirsiniz. Aksi durumda @confickerbelasi nında dediği gibi iç yapıları bobinli sistem olduğu ve bobin sargısınında verimin yüksek olması için yüksek olmasından dolayı pek pille olacak bir iş değildir. Zira elektrikle çalışacağı ve voltaj sorun olmayacağı için üretici firma verimi yükseltmek adına dur bakalım kaç voltluk bir bobin kullandı kim bilir?
 
zamanında sardığı trafo 380 verince patlamıyor diye övünen bobinajcı vardı kandemirler elektrik yaptığı röle devrelerinin trafolarını 4000 sipi sarıyordu 380-400v demek bu 1800-2000 yeterli iken...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,602
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst