aku sarj cihazi nekadar elektrik harcar

derinceli

Üye
Katılım
10 Mar 2018
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
51
arkadaslar cok acil yardim lazim.
kisaca bu ay elektrik faturasi 520 tl geldi.
ortalama 80 gelir.
solar enerjiye merak saldim
5_6 adet kucuk akuyu (9 ile 20 amper)
hemen hemen toplamda 5 gun kadar sarjda biraktim.
acaba aku sarj aleti bukadar yakmis olurmu
aku sarj aleti blackdeckerin en ufak olani
lutfen yardim edin .itiraz edecegim.gecerli nedenim olsun
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şarz aleti o kadar fazla akım çekmez. Ancak arızalı olabilir. Emin olmak için bir pens ampermetre ile 220 tarafından bir akım ölçmesi yapabilirsiniz. Ölçerken 2 kabloyu değil fazı yada nötürü ölçün.
 
Eğer cihaz devamlı fişe devamlı takılı kalmışsa olabilir. smps devrelerinin girişinde kapasitör bulunur. Bu kapasitör 220 ye bağlı kaldıysa sürekli akım çekmiştir. Değeri de büyükse harcaması da fazla olmuş olabilir. En sağlıklısı kullanılmayan durumlarda cihazı fisten çekmek.
 
Merhaba. Akü şarj cihazının kendi içindeki bir sıkıntısıyla (Trafo iç sargılarından oluşan kaçak akımların toprak fişli-prizli toprak hattı yoluyla olası kaybı gibi) veya topraklı fiş-prizle kullanılan tüm elektronik cihaz, makinelerin kullanılmadığı anda prizde bırakılmasıyla, kaçak akım röleniz de takılı değilse bunlardan olan olası iç kaçaklarla bu olmuş olabilir. Ama yine de hepsi değil, çoğu kaçak akımla kaçak yapmış olsa bile 520 tl. çok yüksek bir meblağdır. Evde özellikl ıslak zeminlerde yeni çekilen tesisat, priz, uzatma kablosu, vb. bazı yeni elektrik donanımları varsa bunların genel durumunu kontrol edin. Bu bağlantılarda bir kaçak akım yolu oluşmuş bulunabilir. Aslında en doğrusu yetkili bir elektrikçinin bu konuyla ilgili evde çok detaylı araştırmayı yapabilmesidir. Kolay gelsin.
 
bazi prizlere takilan enerji ölçüm cihazlar. var tam olarak olmasada nekadar akim cektigini o ilgili prize takarak ögrenebilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,527
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst