aktif sayaç 15 kw kurulu güc

hhhhhyavuz

Üye
Katılım
12 May 2009
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
43
merhabalar. işyeri için konuşuyorum. talep gücüm 15 kw . aktif sayacım var.
ben cezaya girermiyim. benim talep gücümü nasıl hesaplıyorlar . günük ortalama tüketime göre mi demanda göre mi ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kurulu gücün 25 kW olur. Kurulu gücün 15 kW'ı aştığından eğer kombi sayacın yoksa aktif tüketiminin % 90'ı kadar reaktif tükettiğin varsayılarak bu bedel kadar reaktif tüketim tahakuk ettirilir. Kurulu gücünü TEDAŞ'a vermiş olduğun onaylı iç tesisat projene göre hesaplarlar. Eğer % 20'yi aşan bir oranda onaylı projende güç artışı gerçekleştirdiysen ve bu durumu TEDAŞ rutin kontrollerinde tespit ettiyse tadilat projesi yapman için sana makul bir süre vererek, güç artışı yapmanı talep eder. Eğer sen bu talebi makul süre içinde yerine getirmezsen usulsüz elektrik enerjisi kullanmaktan elektriğin kesilebilir.
 
diyelim ki kurulu güç 14 kw ve ben aktif sayaç taktım. cezaya girermiyim
 
merak ettiğim şu benim sistemden çektiğim enerjiyi talep güç olarak demandmetre ile ölçüyorlar. yoksa aylık tüketime göre mi
 
Elektrik tesisatı uygulama işi onaylı projeye göre yapılır. Herhangi bir şahsın isteği ve/veya tercihine göre değil. Uygulamadan sonra yükünüzde artış olursa aylık demanta bakılır. Sn osiloski gerekli açıklamaları yapmış.
 
Demantmetreli ölçüm sadece çift terimli aboneler içindir. Tek terimli aboneler için demantmetreli ölçüm olmaz.
 
Kurulu gücün onaylı projene göre 14 kW ise aktif sayaç yeterlidir. Reaktif bedel ödemene gerek yok.
 
çok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst