Aktif Reaktif Acaba Cezada Mıyım ?

Kayıkçı kavgasına çevirmenin anlamı yok.
Başkalarınıda meşgul etmiyelim.Anlıyan
anladı.Umarım,ne söylemek istediğimi sizde anladınız !
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Konu sayacın AG veya OG tarafında tesis edilmiş olması değil! Paylaşmış olduğum yönetmelik maddesi trafonuz kendinize ait bile olsa 630KVA'ya kadar AG'den ölçüm yapılması gerektiğini ifade ediyor. Bu durumda dağıtım şirketinin vakti zamanında keyfi olarak OG'den bağlatmış olması değil kriter. Zaten sayacınız OG tarafında ise her halükarda trafo kayıplarını da okumuş oluyor, OG tarafında olup da trafo kaybını gözardı etmesi mümkün değil. Sonuç olarak trafo kaybının alınabileceğine dair bu yönetmeliği nesheden bir başka madde varsa paylaşırsanız çok memnun olurum... Umuyorum ki kimi dağıtım şirketlerinin yönetmeliğin y sinden haberi olmadan yönetmelik maddesi kardeşim deyip geçiştirerek oluşturduğu bir kanaat değildir!
 
@GezginN Bizim durum paylaştığınız yönetmeliğe uygun . Trafomuz 630 kVA dan büyük. Dediğiniz gibi zaten trafo kaybını sayaç ölçüyor tekrar böyle bir kayıp bedelini fatura etmek saçmalık olurdu. Trafolu olup AG den ölçüm yapılanlar trafo kaybı ödermiş yönetmelikte varmış, alıntı yapıp cevap verdik ağzımızın payını aldık. Yönetmelik ve ilgili madde paylaşılırsa cahilliğimiz giderilmiş olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,947
Mesajlar
913,816
Kullanıcılar
449,592
Son üye
E.E.M.

Yeni konular

Geri
Üst