Aktif Reaktif Acaba Cezada Mıyım ?

trafo özel ise yani müşteriye aitse trafo kayıplarını fatura ederler.
Yönetmelik maddesi gayet açık. Günümüzde kanuni haklarınızı bilmediğiniz taktirde dağıtım şirketi trafo kayıplarından tutun da iletim hattı deplasesi kök binası kurulumuna kadar size yıkmaya çalışıyor. Kimi şirketler bunu kasıtlı kimileri ise kanunlardan bihaber olduğu için yapıyor. Türkiyedeki tüm dağıtım şirketleriyle muhatap olduk ve her birinin yaklaşımı birbirinden farklı. Keyfi uygulamaların önüne geçmek için haklarımızı savunmamız gerekir kanaatindeyim...Zira bize kayıp kaçaktan geçirdikleri bedeller yetmiyormuş gibi, arazilerimizi işgal edip işgal bedeli ödemeyerek, yatırımları bize yaptırıp yatırım tutarlarını aynı zamanda devletten tahsil ederek de sömürüyorlar.
Güvence bedeli adı altında alınan bedelleri, bağlantı bedellerini ve kamudan dahi alınan güvence bedelleri de cabası!
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kusura bakmassanız bir soru sorabilirmiyim . Sektörde meslekle ilgili şu an hangi pozisyonda çalışıyorsunuz . Aldığınız nike bakarak ben mesleğin ferişteği olmuş bir insan sanıyordum sizi ama sorduğunuz sorular mesleğin neredeyse alfabesi sayılacak işler .
Hocam merakınızı gidereyim ben sağlık mezunuyum ama kendi işimi yapmadım bir alt yapım yok kendi aile şirketi bir fabrikamız var orada yaklaşık 6 7 yıldır elektrik ile ilgileniyorum her bilgiye açım ve soru sorarak herşeyi öğreniyorum bilgiyi tek kişiye değil birden fazla kişiden duymak benim hoşuma gidiyor ve kendime fayda kattığına inanıyorum evet forumda çok değişik konularda cok değişik cevaplar veriyorum ama yaptığımız iş gereği her türlü tecrübe edinmiş oluyorum her konudan biraz biraz ama bu 6 7 yıllık fabrika surecimde delta , fatek plc ve ekran yazılımları yapıyorum kompanzasyon bilgim yok hiç karşıma çıkmadığı için bir makinanın panosunu yaparken kompanzasyon yapmadığım için hiç merak edip de araştırma gereği duymadım bugün faturamiz geldi az araştırdıkdan sonra kendi faturamiz üzerinden örnek vererek değişik bilgiler ve her ay aynı fatura geldiği için direk kendi faturamiz üzerinden nasıl bir hesaplama yapılmış yapılıyor bilgisini öğrenmek için yazdım bak mesela hocam konuş enduktif kapasitif Ken @GezginN hocam bambaşka bir yere konuyu taşıyıp trafo kaybını neden alıyor diye sordu bana buna hiç dikkat edilmiyordu şimdi mesela başka arkadaş da özel ise alınır diye mesaj atmış konu ceza hesaplamasını öğrendim şimdi yeni birşey daha arastirma gereği buldum gerçekten trafo kaybı parası boşuna mı diye bunu şimdi araştıracam anlatacağım yani ben bu şekilde bu şekilde hep öğrenerek hevesle ustune katarak gidiyorum hocam anlatabildim mi @Under Ground
 
trafo bize ait hocam özel 100 kw direk üstü

hocam öncelikle çok teşekkür ederi verdiğiniz bilgiler için kompanzasyon panomda ne gibi yerleri kontrol etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz ?
Hocam panonuzda öncelikle Reaktif güç kontrol rölesine bakın normalde 0.99-1.00 gibi değerler görmeniz gerekiyor ama siz muhtelemen 0.96-0.97 gibi değerler görüyorsunuz. Bu da panonuzdaki kondansatörler yetersiz geliyor anlamındadır . fakat sorun kontaktörlerde de veya rölede yada sigortalarda olabilir ölçüm ve gözlem yapılması gerekir ama işi bilen birine yaptırınız . Kompanzasyon panosu tehlikelidir , patlama riski vardır.
 
Hocam panonuzda öncelikle Reaktif güç kontrol rölesine bakın normalde 0.99-1.00 gibi değerler görmeniz gerekiyor ama siz muhtelemen 0.96-0.97 gibi değerler görüyorsunuz. Bu da panonuzdaki kondansatörler yetersiz geliyor anlamındadır . fakat sorun kontaktörlerde de veya rölede yada sigortalarda olabilir ölçüm ve gözlem yapılması gerekir ama işi bilen birine yaptırınız . Kompanzasyon panosu tehlikelidir , patlama riski vardır.

Hocam teşekkür ederim cevabınız için dediğiniz doğru 0,96 0,97 gibi değerler görüyorum .kompanzosyon panosunu açtığımda 5 6 tane sigortanın inik olduğunu gözlemledi kondansatörlere giden acaba bizden öncekiler neden o sigortaları indirmiş olabilir ?
 
Orada,tam olarak ne yazıyor ?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst