Aktif Güç nasıl yükseltilir

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
170
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
İyi günler kompanzasyon panomda aktif güç yükseltmek için ne yapmalıyım

T:23
Ri:16
Rc:8
Şu an cezaya girdim. Pano çok sıklıkla kullanılmıyor çevre aydınlatma bağlı, bir de küçük güçlü su mootoru bağlı şu an kapalı kullanılmıyor. Panonun çıkışını üç fazlı motor bağlasam aktif gücü yükseltebilirmiyim. Sürekli çevere aydınlatma bağlı olduğunda pano kondansatörleri çalıştırmadı herhalde 8 adet 250W çevre aydınlatması var. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Akım trafo oranınız nedir?
Sistemdeki en küçük kondansatör değeri nedir?
Rölenizin markası nedir?
 
sayın father; sorduğunuz bilgileri buraya yazıcam ama biraz zaman alıcak ilginize teşekkürler. BEnim sormak istediğim endüktif yükü çoğaltmadan nasıl aktif yük çektirebilirim bunu öğrenmek istiyorum söz konusu pano yılda 1-2 kez kullanılmaktadır.
 
Sayın fahri yetiş ustamızın da dediği gibi, aktif yükler(Isıtıcı,ocak,akkor flamanlı ampul) kullanarak sayacın aktif değer yazmasını, aynı zamanda faturanızın tutarını artmasını sağlayabilrisiniz. Kompanze sorununuzu çözme yoluna gitmeniz daha kârlı.
 
Bütün ASM ler enduktif akım çeker ki çekmese dönmez zaten . Sizin aktif tüketiminizi yükseltip enduktif tüketiminizi sabit tutabilmeniz için cos fi si 1 olan yükleri devrede tutmanız lazım ki bunlar da fahri beyin belirttiği gibi rezistans içeren cihazlardır . Bobin içeren her cihaz enduktif akım çeker.....
 
Sayın üye: (öksüz çocuk) cevabınızda belirttiğiniz gibi sadece omik yükler bağlayarak düzeltebilirmiyim bu endüktif cezayı en kısa zamanda deniyeceğim yağlı radyatör ısıtıcılarda aynı işi görür herhalde ilginize teşekkürler...
 
Yukarıda verdiğiniz değerlere göre hem induktif hem kapasitiften ceza durumundasınız ki kompanzasyon sisteminizi gözden geçirmeniz gerekiyor acilen. Yoksa yeni ayda da başınız ağrır , gün gün değerlerinizi kompanzasyon takip çizelgesini kaydedin....
 
Sayın üye Öksüz Çocuk; İlgineize teşekkürler bahsi geçen pano önümüzdeki yıla kadar kullanılmayacak. O yüzden omik yük kullanmayı düşünüyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,172
Mesajlar
915,633
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst