Akkor Flamanlı Lambalar | Yardım....

Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elinde akkor flamanlı lambalar hakkında bilgi olanlar lütfen bana yazsın...

ödev konum bu vizelerimi etkileyecek..

yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
akkor flamanlı lambalarla ilgili osram ın ve phlips in aydınlatma kataloğunda güzel bilgiler var buradan temin edebilirsin eğer istanbuldaysan
 
Günümüzde, yaklaşık 6000 çeşit farklı lamba vardır ve çoğu aşağıdaki 6 grup içinde yer almaktadır: akkor, fluoresan, mercury, metal halid, yüksek basınçlı sodyum (HPS), düşük basınçlı sodyum (LPS) lambalar. Akkor lambalar dışında diğer bütün ışık kaynakları gaz deşarj lambalar olarak adlandırılabilir. Fluoresan ve LPS lambalar düşük basınçlı gaz deşarjında; mercury, metal halid ve HPS lambalar ise yüksek basınçlı gaz deşarjında çalışırlar. Mercury, metal halid ve HPS tipi lambalar genel olarak yüksek yoğunluklu deşarj (HID) lambalar olarak bilinirler.
Akkor lambalar ve gaz deşarj lambalar ışığı farklı fiziksel mekanizmalar aracılığıyla üretirler. Akkor lambalarda parlaklığı arttırmak için yüksek dirençli tungsten filamanlar kullanılır. Lamba akımı, uygulanan gerilim ve tungsten filamanın direnciyle belirlenir. Akkor lambadan yayılan enerji spektrumu süreklidir ve güzel renk karakteristiğine sahiptir. Ancak, akkor lambadan akan elektrik enerjisinin sadece %10'u ışığa dönüştürülmektedir.
 
Kısıtlı bilgiler ama yardımcı olur umarım.
 

Ekli dosyalar

  • Yeni Microsoft Word Belgesi.rar
    281 KB · Görüntüleme: 19
Moderatör tarafında düzenlendi:
Akkor Flamanlı Lambalar
 

Ekli dosyalar

  • Akkor Flamanlı Lambalar.doc
    160 KB · Görüntüleme: 14

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,950
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst