Akim trafosu

Katılım
21 Şub 2018
Mesajlar
103
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin sormak istediğim bir akim trafosuyla ölçüm yapabilmek için trafodan sonra ne tür bir devre kullanabilirim akim trafosunu kendim sarabilir miyim
 
hat akımını orantılı olarak mesela 1/1000 ac akıma çevirir. dönüştürdüğünüz akımı direnç ile sonlandırarak mesela 50 ohm 100 ohm gibi , orantılı bir gerilim elde edersiniz.
xfmr17-2.gif

Malzemeleri bulursanız kendinizde yapabilirsiniz. piyasada ucuz fakat lineer olmayan ve pahalı lineer çevrim yapanları var. Bence hazır alın. pdf sine göre direnç kullanın.
 
http://www.elektrikport.com/teknik-kutuphane/akim-transformatorleri-nasil-calisir/11837#ad-image-0

Merhaba. Akım trafoları iki ayrı hattı izole ederken sekonder sarımlarından elde edilen akımlar ölçü aletleriyle (Örneğin bir pano içine konulmuş bir ampermetreyle) ölçümlenebilir. Akım trafolarında çok dikkat edilen hususlar şunlardır;
1- Sekonder sarım uçlarından birisi çıkışında mutlaka topraklanmalıdır.
2- Sekonder sarım uçları kesinlikle boşta bırakılmamalıdır, çünkü boştaki bu sarımlarda çok aşırı akımlar oluşabilir. Kolay gelsin.
 
Kesmez bu dirence paralel olarak ampermetre mi bağlanacak
 
Binbaşı ampermetre bağlantısı ve sekonder topraklaması hakkında bir sema örneği verebilir misiniz
 
Bende biliyorum ampermetrenin seri bağlanacağını ama çıkışların nereye gittiğini bilmiyorum akim ölçmek istiyorum
 
Akımı nereden görmek istediğinize bağlı olarak değişir. Ampermetre yada analizörde görmek istiyorsanız çıkışları akım trafosu yada analizöre bağlanır. Plc de görmek istiyorsanız çıkışları ölçü çeviriciye (transdüsere) bağlayıp plc ye 0-20 mA göndererek akımı görebilirsiniz.
 
Asıl şunu sorsak ?

Olceceginiz akımın kaynağı dc mi ac mi,

Bir kaç amperli okuyacaksınız 10 -20 mi 100 - 200 mu?

Ölçtüğünüz akımı basit bir displaydemi okuyacaksınız yoksa ibreli bir göstergede mi? Yoksa bor led ekran yada monitörde mi?

Bazı belirleyici bilgiler olmalıki bizde buna göre size şu sensor yada şu bobin akim trafosu yada şu teknikle ölçebilirsiniz diyelim degilmi..

Cunki farklı farklı teknik ve çeşitlilik var.
 
Ac akim ölçmek istiyorum bir multimetre üzerinde okumak istiyorum bu değeri akim trafosu ile mümkün mü hiç karşılaşmadığım bir konu bu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst