Akim trafo oranı normal mi?

Akım trafo oranı trafo gücüne yada tesisin kurulu gücüne göre seçilir.Yani maksimum kaç amper çekilecekse o değerde seçilmelidir.Bu değerlerin üstünde yada altında seçim yaparsak ne olur.Mesela 250 KVA trafonun sekonder kısmının (a.g tarafı) akım trafo su hesabını yapalım.Trafonun nominal akımı 361 amperdir.En yakın değer 400/5 seçilmelidir.Eğer bu değerden büyük seçersek akım trafosunun ölçüm hassasiyetini azaltmış oluruz uygulamada sıkıntı çıkmaz fakat 200/5 yada 300/5 gibi değerler seçersek panomuzun yanma riski ortaya çıkar nedenine gelince akım trafoları yanlış hatırlamıyorsam en fazla 1,2 katına kadar fazla akıma dayanabilirler.Buda 200/5 akım trafosunda en fazla 240 amper akıma dayanır diyebiliriz.Buda panoyu riske atar

Eğer akım trafoları aynı baradan takılmışsa farklı değerlerde iseler uygulama yanlıştır.Fakat ayrılan akımın bölündüğü kısıma takılmışsa yani farklı baralara uygulama doğrudur.

Akım trafolarını paralel bağlarsanız ölçümünüz hatalı olur.Ölçüm yapan cihazları birbirine seri bağlarsanız aynı akım geçeceğinden ölçüm hatası olmaz.
Seri olarak nasıl baglicas usta.hem analizoru hem rgkr yi?..250/5 akim trafosundan ikisini de calistirayim diyorum..rgkr aktif zaten ama analizör bozuk.yenisini alacam..150/5 akim trafolarinin sekonderlerini de kısa devre edip iptal ederim..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Seri derken akım uçları seri olacak şekilde aşaşğıdaki resimde tek fazı nasıl bağlayacağını çizdim bu bağlantı 3 faza aynı şekilde uygulanacak ve röle analizörün referans fazları karışmayacak

6yvRL3.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,263
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst