akademik makale

mavi534

Üye
Katılım
15 Eki 2012
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba Arkadaşlar Ben bir elektrik dağıtım firmasında iç kontrolcu olarak çalışıyorum. projeleri ve teknik işleri kontrol ediyorum. bu alanda bir makale yazmak istiyorum. Bana bu konuda fikir verebilirmisiniz? makale konusu olarak ne seçebilirim?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Elektrik dağtımında kayıpların azaltılması ve nihai tüketimdeki verimliliği arttırmaya yönelik stratejiler
Klasik elektrik üretim ve dağıtım sistemleri ile kojenerasyon sistemlerinin verimliliğinin farklı yönlerden analizi
Elektrik dağıtım ve iletiminde uzaktan kontrol sistemlerinin analizi
 
Uzaktan kontrol sistemlerinin optimum kullanılması ile enerji dağıtımında elde edilecek kazanç ve tasarruf
 
Projeler ve Uygulanabilirliği sizin kendi branşınız
 
Enerji kayıplarını asgari olarak azaltabilmek için uygulanacak stratejiler ve kullanılacak malzeme seçimlerinde dikkat edilecek konular

Yüksek gerilim,orta gerilim ve alçak gerilimde kullanılan topraklama çeşitlerinin ayrı ayrı ele alınması ve en uygun olanının,en uygun yerde optimal olarak uygulanabilmesı.

Enerji kesilmesi veya hat kopmasına neden olan tüm etkenlerin asgariye indirilebilmesi için uygulanabilecek yöntemler,yeni geliştirilen devre kesiciler,çalışma prensipleri ve uygulanabilirliğinin çok yönlü olarak araştırılması,analizi.

Faz-faz veya faz-nötr hatlarında bir temasa neden olup,kısa devreye yol açan ve ölümle sonuçlanan,çeşitli hayvan,kuş,hatta insan bazında ele alınan örneklerinin,hat kesilmesine neden olabilen bu münferit olayların,istatiksel olarak ele alınabilmesi,bu ölümleri asgariye indirebilmekle ilişkili yol ve yöntemlerin(Araç,gereç,elektrik malzemesi,uygulanma metodlarının) irdelenmesi,araştırma sonuçlarının ve geliştirilen yeni yöntemlerin de ayrıca ele alınarak incelenebilmesi.

Enerji iletim hatlarında kullanılan tahta veya metal konstrüksiyonlu direklerin bakımı,azami ömürde kullanımı ve istifadesi için dikkat edilecek periyodik Bakım konuları,göz önünde bulundurulacak ve kaçırılmayacak belli başlı özellikleri.(Rüzgar direnci,deprem,doğal afete karşı mukavemeti,enerji kablolarının burulma,ısıyla uzama-kısalma toleransları,seramik izolatörlerin,parafudurların malzeme özellikleri,dayanımı,kalitesi,vb.)Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat benim elimde Fatura bilgileriyle alakalı veriler var sadece. örneğin, bir ildeki abonelerin ne kadar elektrik kullandıkları, tahakkuk çarpanları, abonelik tipleri gibi ay ay veriler mevcut elimde. sizce bu veriler kullanılarak ne tür bi konuda akademik bir makale yazılabilir? teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,495
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst